קציצות מג’דרה (אורז ועדשים שחורות)

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  , ,

שדרגו את המג'דרה הרגילה והפכו אותה לקציצות מג'דרה טעימות במיוחד עם אורז, עדשים והמון תבלינים. מעולה לארוחת צהריים לילדים ולמבוגרים. ניתן להכין גם בגרסה טבעונית.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 30 דקות

    15 דקות

    45 דקות

  • כ-20 קציצות

מצרכים למתכון

לעדשים

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

1.5 כוסות עדשין שחורות שטופות היטב

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית כמון

קורט קינמון

2.5 כוסות מים

לקציצות

2 כוסות אורז מוכן

2 בצלים קצוצים

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים טרופות / 3 כפות טחינה גולמית / פירה מתפוח אדמה גדול

3 כפות פירורי לחם

1/5 כוס קמח

1/4 כפית סודה לשתייה

מלח, פלפל, כמון וקינמון (לפי הטעם)

שמן לטיגון חצי עמוק

הוראות הכנה

הכנת העדשים

בסיר נטגן בצלים עם שיני שום עד להזהבה.

נוסיף את העדשים, תבלינים ומים.

נביא לרתיחה, ננמיך להבה ונבשל עד לריכוך העדשים.

הכנת הקציצות

בקערה גדולה נערבב אורז, עדשים, ביצים, בצל, פטרוזיליה, פירורי לחם, קמח, סודה לשתייה ותבלינים עד לעיסה אחידה.

נחמם שמן במחבת ונטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00