בלינצ'ס בשר ביתי עם רוטב פטריות
על ידי ממטבחה של עדה כהן בשר, מנות ראשונות
המנה המושלמת לאירוח, כזאת שכל אורח ישמח לקבל הן כמנה ראשונה והן כמנה עיקרית! בלינצ'ס ביתי במילוי בשר, מוגש לצד רוטב פטריות ביתי מעולה.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
45 דקות
30 דקות
1 שעה 15 דקות
- כ-12 מנות
מצרכים למתכון
לבלינצ'ס
4 ביצים
2 כוסות קמח
2 כוסות מים
6 כפות שמן
כפית מלח
למילוי בשר
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
קמצוץ אגוז מוסקט (לא חובה)
מעט תבלין ראס אל חנות
לרוטב פטריות
1 בצל קצוץ
קופסת שימורי פטריות שלמות
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט כורכום
כף גדושה אבקת מרק פטריות פרווה
2 כוסות מים
לטיגון
קמח
ביצה טרופה
פירורי לחם
הוראות הכנה
הכנת הבלינצ'ס
בקערה גדולה נטרוף את כל מצרכי הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים. את הקמח נוסיף בסוף.
נשמן מעט מחבת טפלון ונכוון להבה לבינונית.
ניצוק מצקת או חצי מצקת (תלוי בגודל המחבת) ונסובב את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה.
נטגן כחצי דקה ונהפוך את הבלינצ'ס לטיגון של חצי דקה נוספת.
נערום את הבלינצ'סים זה מעל זה בצלחת.
הכנת המילוי
במחבת רחבה נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף.
נוסיף את הבשר ונפורר היטב עם מזלג.
נוסיף תבלינים ונטגן עד שהבשר מוכן.
נעביר למסננת לצנן לטמפרטורת החדר.
מילוי וטיגון הבלינצ'ס
נמלא כל בלינצ'ס בכף ממילוי הבשר, נקפל קצוות ונגלגל כמו אגרול.
נטבול את הבלינצ'ס בביצה ונצפה בפירורי לחם.
נטגן בשמן חצי עמוק עד להזהבה, נהפוך ונטגן עד להזהבה.
נוציא את הבלינצ'ס חם המטוגנים למגבת נייר.
הכנת הרוטב
בסיר בינוני נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף.
נוסיף פטריות ותבלינים ונערבב, נוסיף גם אבקת מרק פטריות ומים רותחים ונבשל עד שהרוטב מצטמצם, תוך בחישה מדי פעם.
להגשה
נסדר על צלחת הגשה את הבלינצ'ס הטוגנים.
ניצוק רוטב ונגיש חם חם לצד סלט.
4 דירוגים וחוות דעת
דנה
מכינה את המתכון כבר בפעם השלישית וכל פעם אמרו שזה נדיר אני מגישה עם טחינה בצד וחריף פשוט אליפות של מתכון.. תודההה
איריס
האם אפשר לאפות את הבלינצ׳ס במקום לטגן?
מורן
מומלץ מאוד!! פשוט ללקק את האצבעות.. :)
עדי
נראה טובבבבב