
טנזייה בשר ראש לצד אורז עם בצל
על ידי Orel Elyahu בשר, עיקריות, תוספות
מנה נהדרת לערב חג, לשבתות ולאירוח מושקע. הטנזייה מורכבת מבשר ראש, פירות יבשים, פיצוחים ועוד המון דברים טובים ומוגשת לצד אורז מטוגן עם בצל.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 4 שעות
1 שעה
3 שעות
4 שעות
- 10 סועדים
הוראות הכנה
הכנת הטנזייה
נתחיל בבישול בשר הראש בסיר גדול עם מים רותחים במשך שעה ורבע על אש בינונית, עד לריכוך הבשר. לאחר צינון נחתוך את בשר הראש לקוביות.
בסיר רחב נטגן בצל ב-1/4 כוס שמן מעל להבה בינונית. נטגן כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבת הבצלים.
נוסיף לבצלים את כל האגוזים, הפירות היבשים ואת הקינמון.
נזלף מעל לכל סילאן ונוסיף כוס יין לבן.
נביא לרתיחב, נוסיף לסיר את קוביות הבשר וננמיך ללהבה נמוכה.
נכסה את הסיר ונבשל את הטנזייה במשך 45 דקות, כאשר בכל 7 דקות נבחש בעדינות.
במידה וחסר נוזלים נוסיף מעט מים לסיר.
בסיום הבישול נתבל את הטנזייה במלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם.
הכנת האורז
בזמן שהטנזייה מתבשלת על הגז נכין את האורז: תחילה נטגן שמעט שמן את האורז יחד עם הבצל, תוך כדי בחישה.
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:











