
טנזייה בשר ראש לצד אורז עם בצל
על ידי Orel Elyahu בשר, עיקריות, תוספות
מנה נהדרת לערב חג, לשבתות ולאירוח מושקע. הטנזייה מורכבת מבשר ראש, פירות יבשים, פיצוחים ועוד המון דברים טובים ומוגשת לצד אורז מטוגן עם בצל.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 4 שעות
-
1 שעה
3 שעות
4 שעות
- 10 סועדים
הוראות הכנה
הכנת הטנזייה
נתחיל בבישול בשר הראש בסיר גדול עם מים רותחים במשך שעה ורבע על אש בינונית, עד לריכוך הבשר. לאחר צינון נחתוך את בשר הראש לקוביות.
בסיר רחב נטגן בצל ב-1/4 כוס שמן מעל להבה בינונית. נטגן כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבת הבצלים.
נוסיף לבצלים את כל האגוזים, הפירות היבשים ואת הקינמון.
נזלף מעל לכל סילאן ונוסיף כוס יין לבן.
נביא לרתיחב, נוסיף לסיר את קוביות הבשר וננמיך ללהבה נמוכה.
נכסה את הסיר ונבשל את הטנזייה במשך 45 דקות, כאשר בכל 7 דקות נבחש בעדינות.
במידה וחסר נוזלים נוסיף מעט מים לסיר.
בסיום הבישול נתבל את הטנזייה במלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם.
הכנת האורז
בזמן שהטנזייה מתבשלת על הגז נכין את האורז: תחילה נטגן שמעט שמן את האורז יחד עם הבצל, תוך כדי בחישה.
נוסיף לסיר מים רותחים, נביא לרתיחה וננמיך ללהבה נמוכה.
נגיש על צלחת הגשה גדולה כאש האורז במרכז ומסביבו הטנזייה.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!