טנזייה בשר ראש לצד אורז עם בצל

על ידי Orel Elyahu  , ,

מנה נהדרת לערב חג, לשבתות ולאירוח מושקע. הטנזייה מורכבת מבשר ראש, פירות יבשים, פיצוחים ועוד המון דברים טובים ומוגשת לצד אורז מטוגן עם בצל.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 4 שעות
  • 1 שעה

    3 שעות

    4 שעות

  • 10 סועדים

מצרכים למתכון

לטנזייה:

גוש בשר ראש (או צלי כתף או כבש)

2 בצלים בינוניים חתוכים דק

1/4 כוס שמן

1/2 כוס חמוציות

כוס צימוקים מעורבים לבנים ושחורים

10 משמשים מיובשים חתוכים

10 שזיפים מיובשים מגולעים

1/2 כוס קשיו

1/2 כוס אגוזי מלך חצויים

חופן שקדים מולבנים

2 כפות סילאן

3 מקלות קינמון

פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור

לאורז

2 כוסות כוסות אורז

בצל קצוץ

3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

הכנת הטנזייה

נתחיל בבישול בשר הראש בסיר גדול עם מים רותחים במשך שעה ורבע על אש בינונית, עד לריכוך הבשר. לאחר צינון נחתוך את בשר הראש לקוביות.

בסיר רחב נטגן בצל ב-1/4 כוס שמן מעל להבה בינונית. נטגן כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבת הבצלים.

נוסיף לבצלים את כל האגוזים, הפירות היבשים ואת הקינמון.

נזלף מעל לכל סילאן ונוסיף כוס יין לבן.

נביא לרתיחב, נוסיף לסיר את קוביות הבשר וננמיך ללהבה נמוכה.

נכסה את הסיר ונבשל את הטנזייה במשך 45 דקות, כאשר בכל 7 דקות נבחש בעדינות.

במידה וחסר נוזלים נוסיף מעט מים לסיר.

בסיום הבישול נתבל את הטנזייה במלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם.

הכנת האורז

בזמן שהטנזייה מתבשלת על הגז נכין את האורז: תחילה נטגן שמעט שמן את האורז יחד עם הבצל, תוך כדי בחישה.

נוסיף לסיר מים רותחים, נביא לרתיחה וננמיך ללהבה נמוכה.

נבשל כ-7 דקות ונכבה את הגז.

נגיש על צלחת הגשה גדולה כאש האורז במרכז ומסביבו הטנזייה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00