
תבשיל קציצות ולקט ירקות ברוטב
על ידי המתכונים של עופרה מרציאנו קציצות
מתכון קל וטעים לארוחת צהריים, לחגים ולשבתות - קציצות בקר ברוטב לקט ירקות (תירס, שעועית, אפונה וגזר). מנה צבעונית וטעימה לכל המשפחה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן או קוסקוס.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
-
25 דקות
1 שעה 35 דקות
2 שעות
- 5-6 סועדים
הוראות הכנה
את תפוח האדמה והבצל נגרד בפומפייה על הצד הגס, נסחט היטב מנוזלים ונערבב עם בשר טחון, ירק קצוץ ותבלינים עד לקבלת עיסה אחידה. נכסה את הקערה ונעביר את תערובת הקציצות למנוחה של חצי שעה במקרר.
בסיר רחב נטגן בצל בשמן עד שהוא הופך שקוף נוסיף את הגמבה הקצוצה ונקפיץ כדקה.
נוסיף לסיר מים רותחים ותבלינים, נביא לרתיחה וננמיך ללהבה בינונית.
ניצור מתערובת הבשר כדורים קטנים ונוסיף את הקציצות לסיר הרוטב, נבשל כ-20 דקות ברוטב.
לאחר 20 דקות נוסיף את לקט הירקות לסיר ונפזר כוסברה. המים צריכים לכסות את כל התבשיל, אם יש צורך, נוסיף מים רותחים.
נערבב בעדינות כדי לא לפרק את הקציצות ונמשיך לבשל עם מכסה כשעה, עד שהקציצות מוכנות והירקות רכים.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!