תבשיל קציצות ולקט ירקות ברוטב

על ידי המתכונים של עופרה מרציאנו  

מתכון קל וטעים לארוחת צהריים, לחגים ולשבתות - קציצות בקר ברוטב לקט ירקות (תירס, שעועית, אפונה וגזר). מנה צבעונית וטעימה לכל המשפחה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן או קוסקוס.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • 25 דקות

    1 שעה 35 דקות

    2 שעות

  • 5-6 סועדים

מצרכים למתכון

לקציצות

1/5 קילו בשר טחון

1 תפוח אדמה

1 בצל גדול

כמה גבעולי כרפס קצוצים

חופן כוסברה קצוצה

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, תבלין לקציצות

כף שמן

לרוטב

בצל קצוץ

גמבה קצוצה

כמה עלי סלרי קצוצים (לא חובה)

תבלינים: פפריקה, כורכום, פלפל שחור, מלח, תבלים לקציצות

2 כוסות מים רותחים

חבילת לקט ירקות

חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

את תפוח האדמה והבצל נגרד בפומפייה על הצד הגס, נסחט היטב מנוזלים ונערבב עם בשר טחון, ירק קצוץ ותבלינים עד לקבלת עיסה אחידה. נכסה את הקערה ונעביר את תערובת הקציצות למנוחה של חצי שעה במקרר.

בסיר רחב נטגן בצל בשמן עד שהוא הופך שקוף נוסיף את הגמבה הקצוצה ונקפיץ כדקה.

נוסיף לסיר מים רותחים ותבלינים, נביא לרתיחה וננמיך ללהבה בינונית.

ניצור מתערובת הבשר כדורים קטנים ונוסיף את הקציצות לסיר הרוטב, נבשל כ-20 דקות ברוטב.

לאחר 20 דקות נוסיף את לקט הירקות לסיר ונפזר כוסברה. המים צריכים לכסות את כל התבשיל, אם יש צורך, נוסיף מים רותחים.

נערבב בעדינות כדי לא לפרק את הקציצות ונמשיך לבשל עם מכסה כשעה, עד שהקציצות מוכנות והירקות רכים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00