מתכון לפסטייה עוף מרוקאית

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  ,

לקראת ראש השנה עולה הצורך למנות עיקריות מרשימות וטעימות. מתכון מעולה למאפה פסטייה מרוקאית עשיר שמתאים מאוד לחגים ושבתות.

  • זמן עבודה: 1 שעה 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • 1 שעה 15 דקות

    45 דקות

    2 שעות

  • סיר סוזט שטוח וגדול מאוד

מצרכים למתכון

12 עלי סיגר / פסטייה

למילוי

עוף שלם מבושל

4 בצלים גדולים פרוסים דק

2 כפות סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כפית כורכום

כף שומשום קלוי

מעט קינמון

1/4 כוס שקדים פרוסים

1/4 כוס פיסטוקים קלופים קצוצים גס

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

חופן צימוקים בהירים

3 ביצים טרופות

חופן כוסברה קצוצה

מעל לפסטייה

שומשום קלוי

מעט סוכר

מעט קינמון

הוראות הכנה

נפשיר את חבילת עלי הסיגר.

את העוף השלם נבשל בסיר גדול עם מים רותחים עד לבישול מלא.

נצנן את העוף ונפורר אותו עם הידיים, ניפטר מהעצמות.

במחבת גדולה ורחבה נטגן את הבצל הפרוס עד לשקיפות.

כעת נוסיף למחבת את העוף המפורר, נערבב היטב.

נוסיף למחבת 2 כפות סוכר ונמשיך לטגן כ-2 דקות, תוך ערבוב.

נוסיף תבלינים, פיצוחים וצימוקים ונערבב היטב, נטגן יחדיו כ-2 דקות.

נוסיף למחבת 3 ביצים טרופות ונערבב היטב עד לעיסה מוכנה.

לסיום נוסיף את הכוסברה הקצוצה ונסגור את האש.

נשמן כ-6 עלי סיגר, את העלה הראשון נניח במרכז הסיר ואת השאר נסדר אחד ליד השני, עד לכיסוי כל הסיר.

נשטח את המלית לתוך הסיר, מעל לעלים ונפזר מעל קצת שומשום.

נשמן עוד 6 עלים ונסגור את המאפה באותה הצורה בה ריפדנו את תחתית הסיר.

נאפה את הפסטייה בתנור חם על 180 מעלות למשך כחצי שעה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00