עוגיות מכונה מרוקאיות בציפוי שוקולד

על ידי מתוק לי  

עוגיות המכונה המרוקאיות הן עוגיות קלאסיות וטעימות שמכירים כמעט בכל בית. מתכון לעוגיות מכונה חלביות או פרווה בציפוי שוקולד עם טוויסט שלי, עוגיות מושלמות ליד כוס תה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 40 דקות

    25 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • כ-80 עוגיות

מצרכים למתכון

400 גרם חמאה / מחמאה רכה

250 גרם סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 שקיות אבקת אפייה

1.5 כוסות קוקוס

4 ביצים M

גרידה מחצי קליפת תפוז

860 גרם קמח

1/4 כוס שומשום

לציפוי

200 גרם שוקולד מריר

כף שמן

מכשיר נחוץ

מכונת טחינה עם מתקן לעוגיות מרוקאיות

הוראות הכנה

בקערת מיקסר על מהירות נמוכה נערבב היטב חמאה רכה עם סוכר וסוכר וניל.

נוסיף את הביצים, תוך כדי ערבוב. נמשיך בערבול ונוסיף לקערה גם קמח, אבקת אפייה, קוקוס, שומשום וגרידת תפוז.

נערבל רק עד לקבלת בצק אחיד ולא יותר מידי.

נכסה את הקערה ונניח את הבצק בטמפרטורת החדש לכחצי שעה עד שעה.

נרפד 2-3 תבניות תנור (תלוי בגודל) בנייר אפייה, נכין את העוגיות במכונה ונסדר ישר על התבנית, נשמור על רווחים.

נאפה את העוגיות בתנור חם על 170 מעלות עד להשחמה, אפייה של כ 20-25 דקות כל המגשים ביחד.

בינתיים נמיס שוקולד על בן מארי עם שמן. כשהעוגיות יוצאות מהתנור נטבול כל עוגייה בשוקולד המומס או נזלף מעל לעוגיות באופן חופשי.

אם השוקולד התקשה מעט ניתן לחמם שוב בבן מארי עד שהוא רך מספיק לעבודה.

ניתן לוותר על ציפוי השוקולד אך הוא מוסיף טוויסט טעים 🙂

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00