פילה סלמון מרוקאי עם זיתים ועגבניות שרי

על ידי facebook904599882925830  ,

סיר לשבת: מתכון לתבשיל דג פילה סלומון בנוסח מרוקאי עם זיתים, עגבניות ופלפלים חריפים. מנה חריפה וחמוצה שמגישים לצד חלה טרייה.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 50 דקות
  • 1 שעה

    2 שעות 50 דקות

    3 שעות 50 דקות

  • 6 סועדים

מצרכים למתכון

6-7 פילטים של דג סלמון טרי

1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים

20 עגבניות שרי חצויות

לתבשיל

10 שיני שום

1 לימון מקולף וחתוך לקוביות

צרור כוסברה קצוצה

3 פלפלים ירוקים חריפים / גמבה אדומה

5 פלפלים יבשים חריפים / מתוקים לפי הטעם

לרוטב

1/2 כוס שמן

כף גדושה פפריקה מתוקה

כפית כורכום

כפית כמון

כפית פלפל גרוס

1/2 כפית קימל

1/2 כפית מלח

כוס מים רותחים + 2 כפות אבקת מרק

הוראות הכנה

תחילה נכין את מצרכי הרוטב: בקערה קטנה נערבב 1/2 כוס שמן עם תבלינים (ללא אבקת מרק). בקערה שנייה נמיס אבקת מרק בכוס מים רותחים.

נכין את הזיתים: בסיר קטן נרתיח את הזיתים עם מים עד לכיסוי, כאשר המים רותחים נסנן ונרתיח שוב, לאחר רתיחה שנייה נסנן ונרתיח בפעם השלישית. נשטוף ונזנן את הזיתים.

נכין את תבשיל הדגים: בסיר סוטאז' רחב על אש בינונית-קטנה נחמם שמן לטיגון, נטגן שום, פלפלים טריים, לימון ועגבניות שרי מספר דקות. נוסיף לסיר את הזיתים ונערבב היטב.

נסדר את חתיכות הסלמון מעל למצרכים שבסיר, מעל לסלמון נפזר כוסברה ופלפלים יבשים.

ניצוק מעל לדגים את הרוטב ולאחר מכן נמזוג לסיר את כוס המים עם אבקת המרק.

ננערב את הסיר בעדינות בתנועות מעגליות לערבוב כל המצרכים ונבשל על אש גבוהה עד לרתיחה.

ננמיך להבה ונבשל את הדגים ברוטב עד שהנוזלים מצטמצמים, מידי פעם ננער את הסיר לאיחוד טעמים.

התבשיל מוכן כאשר הדגים מוכנים והנוזלים הצטמצמו בחצי ונוצר רוטב לא מיימי אך לא סמיך מידי.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00