מתכון לעוגיות מרוקאיות ללא מכונה

על ידי ריח של בית  

מתכון לעוגיות מזרחיות קלות להכנה וטעימות במיוחד עם קוקוס, מיץ תפוזים, לימון וכל טוב. עוגיות שבדרך כלל מכינים עם מכונה מיוחדת אבל אפשר גם בלי. אין צורך במיקסר והתוצאה נהדרת. מושלמות לאירוח או לנשנוש עם כוס נס.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 20 דקות

    15 דקות

    35 דקות

  • כ-45 עוגיות

מצרכים למתכון

500 גרם קמח (1/2 3 כוסות קמח)

שקית אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

3 כפות קוקוס / 2-3 כפות שומשום

גרדה מלימון או תפוז

3 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה

1/4 כוס מיץ תפוזים (אולי תזדקקו לעוד 1-2 כפות)

1/4 כפית הל טחון-(לא חובה)

הוראות הכנה

תחילה נחמם תנור ל-180 מעלות.

בקערה גדולה נערבב את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סוכר, קוקוס והל).

בקערה נפרדת נטרוף יחדיו את הביצים והשמן לבלילה אחידה.

ניצור גומה בקערת היבשים ואליה נשפוך את תערובת הביצים והשמן.

נתחיל לערבב בעדינות את תכולת הקערה ובו בזמן נשפוך פנימה את מיץ התפוזים.

את הבצק שנוצר נמשיך ללוש בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד, נוח, מעט רך וקצת דביק. במידה והבצק יבש ניתן להוסיף מיץ תפוזים. נניח את הבצק לכרבע שעה מנוחה.

לאחר מנוחה נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק או כוכב ונזלף עוגיות ארוכות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, כ-7 ס"מ אורך לכל עוגייה. נשמור על רווח בין עוגייה לעוגייה כי הן תופחות במהלך האפייה. המידה ואין ברשותכם שקית זילוף ניתן ליצור כדורים ולאפות כעוגיות רגילות.

נאפה את העוגיות בתנור חם כ 15-17 דקות, עד להזהבה (לא השחמה).

נצנן היטב ונאחסן בקופסה אטומה על השיש.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

דפנה

26/09/2017

אני חושבת שאפשר לעשות אותם גם אם מכונת בשר ידנית

גלית

03/11/2016

הם יצאו מעולות אבל רכות ולא פריכות מדוע ?

שוקי

15/06/2016

יופי של מתקוןאני אוהב עוגיות פשוטו מסוג כזה .. טוב לכל דבר ,
אפשר לעשות גם עוגיות אניס עם הל .. נהדר . תודה .

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00