עוגת גלידת אוראו קלה להכנה
על ידי InbalSweets מתכונים קלים, עוגות, קינוחים
עוגות גלידה הן עוגות נהדרות לילדים. מתכון לעוגת גלידה אוראו הכי קלה להכנה, מושלמת לחופש הגדול ומתאימה כפעילות עם הילדים. עוגה טעימה שנשמרת לזמן רב.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 8 שעות 20 דקות
20 דקות
8 שעות
8 שעות 20 דקות
- תבנית אינגלישקייק 30 ס"מ
מצרכים למתכון
לבסיס אוראו:
170 גרם עוגיות אוראו
50 גרם חמאה מומסת
לעוגת גלידה:
220 גרם עוגיות אוראו מרוסקות
200 מ"ל חלב מרוכז
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות של 250 מ"ל)
כפית תמצית וניל
לקישוט העוגה:
12 חצאי עוגיות אוראו
הוראות הכנה
נתחיל בהכנת הבסיס:
את עוגיות האוראו נרסק לפירורים דקים ונמקם בקערה גדולה.
נוסיף לקערת האוראו את החמאה המומסת ונערבב היטב להרטבת כל הפירורים.
נעביר את פירורי האוראו לתבנית אינגלישקייק עמוקה ונהדק לתחתית בעזרת כוס.
נכסה בניילון נצמד ונמקם במקפיא למשך 10 דקות.
נמשיך בהכנת עוגת הגלידה:
בקערת מיקסר נקציף את השמנת המתוקה על מהירות בינונית - גבוהה במשך כ-2 דקות.
נוסיף בהדרגה ותוך כדי הקצפה את החלב המרוכז ונמשיך להקציף 2-3 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ורך כמו עננים.
נוסיף לקערה את שברי האוראו ונערבב בתנועות קיפול עדינות.
נרכיב את העוגה:
נוציא מהמקפיא את תבנית העוגה עם תחתית האוראו, ניצוק את מלית עוגת הגלידה מעל לתחתית ונשטח.
נסדר את חצאי העוגיות מעל לשכבת הגלידה, נכסה בניילון נצמד ונעביר למקפיא למשך 8-12 שעות.
נשמור את העוגה במקפיא עד להגשה.
* כמה דרכים להגשת העוגה: סירופ שוקולד, נוטלה או סתם לאכול עם כפית ישר מהתבנית