FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

פירוגי • כיסונים במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

על ידי אורית בניסטי  

מנה טעימה במיוחד שניתן להגיש עם או בלי רוטב - כיסוני בצק ממולאים בפירה ובצל מטוגן ומבושלים כמו פסטה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 40 דקות

    20 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

לבצק הכיסונים

2 כוסות קמח מנופה + 1/2 כוס

1 כוס מים רותחים

2 כפות שמן קנולה

2 חלמונים

1/4 כפית מלח

למילוי

4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים

2 בצלים קצוצים מטוגנים

מעט אבקת מרק עוף פרווב

מלח ופלפל לפי הטעם

לבישול

מים רותחים

כף מלח גדושה

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב 2 כוסות קמח ומים רותחים.

נוסיף לקערה שמן, חלמונים ומלח ונמשיך לערבב.

נוסיף לבצק עוד 1/2 כוס קמח ונלוש לבצק גמיש.

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה לפחות.

בינתיים נרתיח תפוחי אדמה עד לריכוך ונמעך לפירה.

נטגן בצלים קצוצים עד להזהבה ונסנן מנוזלים.

נוסיף לפירה את הבצל המטוגן ותבלינים לפי הטעם, נערבב ונניח לצינון.

נרדד את הבצק, נקרוץ עיגולים, נמלא כל עיגול במלית ונסגור לחצי ירח, הדק היטב את הקצוות (אפשר להרטיב מעט להידוק טוב).

נרתיח מים בסיר גדול עם כף מלח גדושה ונרתיח את הכיסונים, בכל פעם בערך 12 כיסונים.

כשהכיסונים צפים, נותנים להם עוד 8 דקות בישול ומוציאים למסננת.

ממשיכים כך עם שאר הכיסונים. את הכיסונים בהם לא השתמשנו ניתן להקפיא.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן