חיתוכיות חמאת בוטנים ומרציפן
על ידי anatweinstein מתכונים טבעוניים, קינוחים
קינוח קל מהיר ויפיפה - חיתוכים חמאת בוטנים ומרציפן מתקתקות וממכרות. קינוח טבעוני, ללא אפייה, שכל אחד יכול להכין!
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
40 דקות
5 דקות
45 דקות
- כ-40 חיתוכיות
מצרכים למתכון
מצרכים לתחתית
200 גרם פתי בר
70 גרם שמן קוקוס נוזלי
120 גרם חמאת בוטנים
מצרכים למרציפן
8 כפות שקדים קלופים וטחונים
2 כפות מייפל
כפית מיץ מלימון
מצרכים לציפוי
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות חמאת בוטנים
לקישוט
חמאת בוטנים וטחינה
הוראות הכנה
מצפים תבנית פיירקס קטנה בנייר אפיה.
טוחנים את העוגיות ומערבבים עם שמן קוקוס וחמאת בוטנים. כשהתערובת אחידה משטחים בתבנית ומכניסים לקירור.
מערבבים את מרכיבי המרציפן עד שנוצרת תערובת דמויית פלסטלינה. אם יבש מדי להוסיף מעט מייפל, אם רטוב מדי להוסיף מעט שקדים. משטחים את המרציפן על התחתית ומחזירים לקירור.
בבן מארי (סיר בתוך סיר) מחממים את השוקולד המריר עם 3 כפות חמאת בוטנים. כשהתערובת מתקררת מעט, לשפוך מעל המרציפן וליישר בעדינות.
עם כף לטפטף חמאת בוטנים וטחינה גולמית על השוקולד, ועם קיסם או סכין ליצור צורות. כמה שיותר טיפטופים ומשיכות, יותר יפה.
לקרר שעתיים במקרר, להוציא מהתבנית ולחתוך לריבועים קטנים.
לשמור במקפיא