FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

ממתק חמאת בוטנים ופצפוצי אורז

על ידי המתכונים של אתי ממן  , , ,

הקינוח המושלם לאוהבי חמאת בוטנים - ממתק חמאת בוטנים עם פצפוצי אורז ושוקולד, קל להכנה וממכר במיוחד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

  • תבנית מרובעת או מלבנית

מצרכים למתכון

לשכבת פצפוצי האורז

5 כוסות פצפוצי אורז

4 כפות חמאת בוטנים

1/2 כוס דבש

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים

לשכבת חמאת בוטנים

300 גרם שוקולד לבן

4 כפות חמאת בוטנים

לציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

הכנת שכבת פצפוצי האורז

לקערה גדולה נשפוך את פצפוצי האורז והאגוזים.

בקערה נפרדת שמתאימה למיקרוגל נמיס יחדיו חמאת בוטנים ודבש כדקה במיקרוגל.

נשפוך את חמאת הבוטנים המומסת על פצפוצי האורז ונערבב היטב.

נהדק את התערובת לתחתית תבנית מרובעת.

הכנת שכבת חמאת הבוטנים

לקערה שמתאימה למיקרוגל נשבור את השוקולד הלבן ונמיס במיקרוגל בפולסים קצרים של חצי דקה, נוציא ונערבב, נמשיך כך עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

נוסיף לקערה את חמאת הבוטנים ונערבב היטב לבלילה אחידה.

נשפוך את התערובת על שכבת פצפוצי האורז ונשטח.

נעביר את התבנית למקרר למשך שעה.

הכנת גנאש השוקולד

בקערה שמתאימה למיקרוגל נשבור שוקולד מריר ונשפוך שמנת מתוקה.

נמיס יחדיו במיקרוגל ונערבב היטב לקבלת גנאש ללא גושים.

נשפוך את הגנאש בצורה אחידה מעל לשכבת חמאת הבוטנים ונחזיר למקרר לשעה נוספת.

נוציא את התבנית מהמקרר ונחתוך לממתקים בגודל הרצוי.

נאחסן מכוסה במקרר עד להגשה.

8 דירוגים וחוות דעת

זהבה גולדמן

תודה רבה רבה על כל המתכונים

נינה

במקום דבש אפשר סילאן שיהיה טבעוני?

דסי

הכנתי פרווה, השתמשתי בצ׳וקלד-צ׳יפס לבן פרווה במקום שוקולד לבן ויצא מעולההההה. נטרף.

דסי

היי, אני רואה שענית כבר לגבי הפרווה,
זה יהיה מתאים גם שוקולד מעל וגם השוקולד באמצע פרווה?

אודיה אסבן

שימו לב שלא רשמתם במצרכים את השמנת מתוקה בגנאש שוקולד

היי ברכה,
להכנת הממתק בגרסה פרווה יש להשתמש בשוקולד מריר פרווה במקום שוקולד לבן, באותה הכמות.

ברכה

נראה טעים אשמח לדעת אם אפשר פרווה?

מעיין קקון

יצא לי מושלללללם!!!
תודה רבה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן