ממתק חמאת בוטנים ופצפוצי אורז

על ידי המתכונים של אתי ממן  , , ,

הקינוח המושלם לאוהבי חמאת בוטנים - ממתק חמאת בוטנים עם פצפוצי אורז ושוקולד, קל להכנה וממכר במיוחד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

  • תבנית מרובעת או מלבנית

מצרכים למתכון

לשכבת פצפוצי האורז

5 כוסות פצפוצי אורז

4 כפות חמאת בוטנים

1/2 כוס דבש

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים

לשכבת חמאת בוטנים

300 גרם שוקולד לבן

4 כפות חמאת בוטנים

לציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

הכנת שכבת פצפוצי האורז

לקערה גדולה נשפוך את פצפוצי האורז והאגוזים.

בקערה נפרדת שמתאימה למיקרוגל נמיס יחדיו חמאת בוטנים ודבש כדקה במיקרוגל.

נשפוך את חמאת הבוטנים המומסת על פצפוצי האורז ונערבב היטב.

נהדק את התערובת לתחתית תבנית מרובעת.

הכנת שכבת חמאת הבוטנים

לקערה שמתאימה למיקרוגל נשבור את השוקולד הלבן ונמיס במיקרוגל בפולסים קצרים של חצי דקה, נוציא ונערבב, נמשיך כך עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

נוסיף לקערה את חמאת הבוטנים ונערבב היטב לבלילה אחידה.

נשפוך את התערובת על שכבת פצפוצי האורז ונשטח.

נעביר את התבנית למקרר למשך שעה.

הכנת גנאש השוקולד

בקערה שמתאימה למיקרוגל נשבור שוקולד מריר ונשפוך שמנת מתוקה.

נמיס יחדיו במיקרוגל ונערבב היטב לקבלת גנאש ללא גושים.

נשפוך את הגנאש בצורה אחידה מעל לשכבת חמאת הבוטנים ונחזיר למקרר לשעה נוספת.

נוציא את התבנית מהמקרר ונחתוך לממתקים בגודל הרצוי.

נאחסן מכוסה במקרר עד להגשה.

שתפו את המתכון >>

7 דירוגים וחוות דעת

נינה

12/01/2018

במקום דבש אפשר סילאן שיהיה טבעוני?

דסי

24/09/2017

הכנתי פרווה, השתמשתי בצ׳וקלד-צ׳יפס לבן פרווה במקום שוקולד לבן ויצא מעולההההה. נטרף.

דסי

12/07/2017

היי, אני רואה שענית כבר לגבי הפרווה,
זה יהיה מתאים גם שוקולד מעל וגם השוקולד באמצע פרווה?

אודיה אסבן

07/03/2017

שימו לב שלא רשמתם במצרכים את השמנת מתוקה בגנאש שוקולד

foodisgood

25/02/2017

היי ברכה,
להכנת הממתק בגרסה פרווה יש להשתמש בשוקולד מריר פרווה במקום שוקולד לבן, באותה הכמות.

ברכה

23/02/2017

נראה טעים אשמח לדעת אם אפשר פרווה?

מעיין קקון

09/01/2016

יצא לי מושלללללם!!!
תודה רבה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00