
קציצות ירק מטוגנות • מתאים גם לפסח
על ידי מני רחמים מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, קציצות
אורח קבוע בשולחן יום השישי . הרגלים קשה לשנות כך שלא ניתן סתם כך להעביר את סוף השבוע בלי צלחת גדושה של קציצות ירק.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
-
15 דקות
20 דקות
35 דקות
- כ-20 קציצות
הוראות הכנה
את תפוחי האדמה נרתיח עד לריכוך, נקלוף ונגרד בפומפייה.
את הבצלים נקלוף ונגרד בפומפייה, נסחט היטב מנוזלים.
את הפטרוזיליה נשטוף היטב ונקצוץ דק.
בקערה גדולה נערבב ביצים עם שאר מצרכי המתכון לבלילה אחידה.
נחמם שמן במחבת רחבה וגדולה וניצוק ככף מבלילת הקציצות.
נטגן את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד להשחמה.
שדרוגים לקציצות:
ניתן להוסיף לתערובת הירק גם קישוא מגורד ומעט גבינה בולגרית קשה מגורדת.
רצוי מאוד להוסיף כ-200 דגרם חזה עוף קצוץ דק דק.
שיתוף >>
5 דירוגים וחוות דעת
נורית
11/03/2018
בצל ירוק במקום רגיל וקיבלתי את הקציצות הכשרות לפסח הכי טעימות שיש
ענת
23/03/2017
קציצות ירק תענוג…
אני מוסיפה גם שמיר וכוסברה, לא רק פטרוזיליה.
מלכה
25/06/2016
נהדר,,קל וטעים בחום הזה..תודה..
אירית
23/06/2016
במקום בצל רגיל בצל ירוק מוסיף הרבה טעם
אילנה פרי
22/04/2016
במקום בצל אני עושה עם פרסה הכל הירוק והלבן
מנקה טוב טוב מחוך קוצצת מבשלת עם תפוחי אדמה מקולפים מבשלת אחר כך סוחטת את הנוזלים מועכת מערבבת עם הביצים מלח ופלפל שחור וקצת קמח מצה לטגן לזהוב הצבע בקנולה ללא קולסטרול