עוגת שיש פרג ותפוזים מעולה
על ידי נאוה מלכה - מתכונים באהבה מתכונים צמחוניים, עוגות
אם בא לכם לשדרג את עוגת השיש הרגילה, המתכון הזה בדיוק בשבילכם! מתכון לעוגת פרג ותפוזים שיש פרווה מוצלחת במיוחד.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
20 דקות
45 דקות
1 שעה 5 דקות
- תבנית 26
מצרכים למתכון
6 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים (מחולק ל-3)
גרידת תפוז שלם
2 כוסות קמח תופח
1 כוס פרג טחון
הוראות הכנה
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח אך לא נוקשה.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם כוס סוכר, שמן, סוכר וניל, 1/3 כוס מיץ תפוזים וקמח.
מאחדים בין 2 התערובות ויוצקים לתבנית הפלא (או לתבנית 26).
מערבבים 1/3 כוס מיץ תפוזים עם פרג ויוצקים על גבי הבלילה, בצורת מעגל במרכז העוגה.
אופים את העוגה בתנור חם על 175 מעלות כ-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
מחכים לצינון מוחלט ומרטיבים את העוגה ב-1/3 כוס מיץ התפוזים הנותר.
אם אפינו בתבנית הפלא - מניחים את העוגה הפוכה על בקבוק, לאחר חצי שעה מעבירים סכין חדה בדפנות וממתינים לצינון מוחלט.