FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

מתכון לקוגל / קיגל תפוחי אדמה

על ידי המתכונים של שושי מאיר  , ,

קוגל או קיגל תפוחי אדמה קל וטעים שמכינים בכל שישי. מתכון מעולה מ-4 מצרכים פשוטים, מתאים גם לפסח.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה 30 דקות

    1 שעה 50 דקות

  • 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

3 קילו תפוחי אדמה

4 ביצים

1/3 כוס שמן

מלח ופלפל

הוראות הכנה

נחמם תנור למקסימום חום.

נקלוף את תפוחי האדמה ונגרד בפומפייה על הצד הגס.

נוסיף ביצים ונטרוף היטב לתערובת אחידה.

נוסיף לתערובת הקוגל שמן ונערבב היטב.

ניצוק את תערובת הקוגל ל-2 תבניות אינגליש קייק.

נאפה על חום גבוה למשך חצי שעה.

לאחר חצי שעה נכסה את תבניות הקוגל, ננמיך את חום התנור ל-180 מעלות ונאפה עוד שעה.

10 דירוגים וחוות דעת

היי מינה, הפשטידה נהדרת כמו שהיא אבל תוכלי להוסיף לה כ-2 כפות קמח אם את רוצה לוודא שתצא לך פשטידה יציבה.

מינה

רציתי לשאול אם לא צריך להוסיף מעט קמח שיחזיק את הפשטידה?

צביה

האם לא צריך קמח ?

היי דניאלה,
אופים את הפשטידה על חום גבוה כאשר היא מכוסה.
לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה.

היי אתי,
תלוי בגודל תפוחי האדמה.
כ 12-15 תפוחי אדמה בינוניים.

דניאלה

היי, מה זה חום גבוה? לא נשרף?

אתי

כמה בערך תפוחי אדמה זה 3 ק"ג

היי אורלי,
3 ק"ג זו אכן הכמות המתאימה להכנת הקוגל, יוצא נהדר.

איילה

יצא מעולה!!

אורלי כהן

שלום,
האם 3 ק"ג תפו"א זה לא הרבה מדי?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.