מתכון לקוגל / קיגל תפוחי אדמה

על ידי המתכונים של שושי מאיר  , ,

קוגל או קיגל תפוחי אדמה קל וטעים שמכינים בכל שישי. מתכון מעולה מ-4 מצרכים פשוטים, מתאים גם לפסח.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה 30 דקות

    1 שעה 50 דקות

  • 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

3 קילו תפוחי אדמה

4 ביצים

1/3 כוס שמן

מלח ופלפל

הוראות הכנה

נחמם תנור למקסימום חום.

נקלוף את תפוחי האדמה ונגרד בפומפייה על הצד הגס.

נוסיף ביצים ונטרוף היטב לתערובת אחידה.

נוסיף לתערובת הקוגל שמן ונערבב היטב.

ניצוק את תערובת הקוגל ל-2 תבניות אינגליש קייק.

נאפה על חום גבוה למשך חצי שעה.

לאחר חצי שעה נכסה את תבניות הקוגל, ננמיך את חום התנור ל-180 מעלות ונאפה עוד שעה.

שתפו את המתכון >>

10 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

18/06/2017

היי מינה, הפשטידה נהדרת כמו שהיא אבל תוכלי להוסיף לה כ-2 כפות קמח אם את רוצה לוודא שתצא לך פשטידה יציבה.

מינה

02/06/2017

רציתי לשאול אם לא צריך להוסיף מעט קמח שיחזיק את הפשטידה?

צביה

31/05/2016

האם לא צריך קמח ?

foodisgood

21/01/2016

היי דניאלה,
אופים את הפשטידה על חום גבוה כאשר היא מכוסה.
לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה.

foodisgood

21/01/2016

היי אתי,
תלוי בגודל תפוחי האדמה.
כ 12-15 תפוחי אדמה בינוניים.

דניאלה

19/01/2016

היי, מה זה חום גבוה? לא נשרף?

אתי

19/01/2016

כמה בערך תפוחי אדמה זה 3 ק”ג

foodisgood

30/11/2015

היי אורלי,
3 ק”ג זו אכן הכמות המתאימה להכנת הקוגל, יוצא נהדר.

איילה

29/11/2015

יצא מעולה!!

אורלי כהן

26/11/2015

שלום,
האם 3 ק”ג תפו”א זה לא הרבה מדי?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00