פלחי תפוחי אדמה פריכים ברוטב צ’ילי

על ידי ליאת קאדר  , , , , ,

פלחי תפוחי אדמה מתובלים מושלמים כתוספת לכל ארוחה, קלים להכנה וטעימים מאוד. ניתן להכין בגרסה פיקנטית או מתקתקה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה

    1 שעה 20 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לתפוחי האדמה

5-6 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה

סיר עם מים רותחים

כפית גדושה כורכום

כפית פפריקה

לתיבול

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/4 כפית כמון

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף לפי הטעם

מעט תבלין צ'ילי גרוס חריף (לא חובה)

קורט בהראט

כפית קורנפלור

כף מים פושרים

5 כפות שמן

1/4 כפית פטרוזיליה ירוקה יבשה

מעט אבקת מרק

שן שום כתושה

הוראות הכנה

נחמם תנור ל-180 מעלות טורבו.

את תפוחי האדמה נשטוף היטב ונשאיר עם הקליפה.

נחתוך לפלחים בגודל הרצוי ונבשל בסיר עם מים רותחים, כורכום ופפריקה למשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי.

בינתיים נכין קערה בה נערבב היטב את כל מצרכי התיבול.

נרפד תבנית בנייר אפייה ונפזר עליו את תפוחי האדמה.

ניצוק מעל לתפוחי האדמה את הרוטב שהכנו מבעוד מועד ונערבב בזהירות מבלי למעוך את תפוחי האדמה.

כאשר תפוחי האדמה מצופים היטב ברוטב נכניס לתנור ונאפה עד להשחמה יפה, כ -40 דקות אפייה על טורבו.

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

הילה

17/08/2017

הפך לתוספת קבועה בשולחן שבת!
כל מי שטועם מבקש את המתכון.
מעולה!

אתי

10/10/2016

באמת מתכון מצוין .. וקל מאד.. יוצא נהדר 🙂

דקלה

02/10/2016

וואוו יצא מעולה

עירית

21/09/2016

מעולה

סתיו

24/08/2016

טעים! מתכון קל ומדוייק!
לא היה צורך בתיקון תיבול.

מתכוו מעולה. הכנתי מספר פעמים ובכל פעם יצא מושלם

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00