
מתכון לעוגת שיש וגנאש נוטלה
על ידי Mazal Gershon עוגות
עוגת השיש שכולנו אוהבים היא עוגה קלה וטעימה, העוגה הכי טובה לאירוח שמבטיחה תוצאות ומחמאות. מעל לעוגה שילבתי גנאש נוטלה והרי לכם מתכון קל וטעים.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
20 דקות
45 דקות
1 שעה 5 דקות
- תבנית עגולה בגודל 26
מצרכים למתכון
לעוגה
לשוקולד
לגנאש נוטלה
הוראות הכנה
הכנת העוגה
להקציף את הביצים בשלמותם עם הסוכר ולהוסיף את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה.
להפסיק את ההקפצה ולהוסיף את הוניל והאינסטנט וניל והמים או המיץ בתנועות קיפול לתערובת עד לתערובת אחידה.
לבסוף להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
הכנת תערובת השוקולד
לערבב היטב את המצרכים לתערובת השוקולד.
לקחת חלק מן תערובת העוגה (לא השוקולד) לקערה שנייה, לקחת קצת פחות מחצי ולהוסיף לה את תערובת השוקולד ולערבב היטב ולקבל תערובת קרמית.
לשמן תבנית מלבנית או עגולה בגודל 26 ולשטח בה מעט מתערובת הלבנה וליצוק לתוכה מתערובת השוקולד וכן הלאה כמה פעמים עד לסיום התערובות, בסוף נוצר עיגול בתוך עיגול בתוך עיגול.
לאפות בחום של 175 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
להכין גנאש נוטלה ע"י המסת כל מצרכי הגנאש יחדיו במיקרוגל ולשפוך מעל לעוגה לאחר צינון קל.
שיתוף >>
6 דירוגים וחוות דעת
מיכל
17/10/2018
עוגה מצויינת
עירית
12/06/2017
הכנתי ,התערובות מאוד מיימיות, יותר מדיי כוסות מים, השתמשתי בתבנית פיירקס מאחר ובתבנית רגילה 26 , התערובת נזלה מהתחתית.
פרלה
02/01/2017
לימור, שימי לב ש-2 כפות הסוכר מתייחסות לתערובת השוקולד, זה פשוט נרשם מעל בטעות….
הדס
01/07/2016
הכנתי תעוגה ויצא טעימה מאוד תודה על המתכון
לימור
03/03/2016
שלום
במצרכים לעוגה בנוסף ל 1.5 כוסות סוכר יש עוד 2 כפות סוכר.
מתי מוסיפים אותן?
תודה
כרמית
28/01/2016
הי בעוגה עם הריבת חלב נראה לי כמות הקמח לא נכונה ?! הכנתי אותה יצאה מאוד נמוכה וכאילו לא אפויה הצילו !!!