קציצות פראסה ובשר טחון בלקניות

על ידי מני רחמים  ,

קציצות פראסה לטיגון, ניתן גם לשלב עם רוטב עגבניות אדום ולבשל לאחר הטיגון כעשר דקות. יהדות הבלקן נוהגת להכין את הקציצות הללו בעיקר בפסח (מקמחים עם קמח מצה).

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 15 דקות

    15 דקות

    30 דקות

  • כ-20 קציצות פראסה

מצרכים למתכון

300 גרם בשר טחון

יחידה אחת בשרנית של פראסה / לוף

תפוח אדמה אחד מבושל ומגורד

1 ביצה

מלח ופלפל

כמון

פפריקה אדומה מתוקה

פפריקה אדומה חריפה

קמח מצה או קמח לבן לקימוח הקציצות

הוראות הכנה

לשטוף היטב את הפראסה ולחתוך לטבעות.

לבשל במים רותחים כעשר דקות את טבעות הפראסה עד לריכוך, לסחוט מנוזלים ואת העיסה להוסיף לבשר הטחון.

להוסיף את מחית תפוח האדמה, הביצה והתבלינים ולערבב היטב.

לתת לתערובת לנוח כמה דקות ואז ליצור ממנה קציצות.

לקמח משני הצדדים (בקמח מצה או קמח לבן) ולטגן בשמן חצי עמוק כ-2 דקות מכל צד.

את הפראסה אני נוהג לקנות בעונה כאשר מחירם זול יחסית כ 5 שח לקילו , שוטף אותם וחותך לטבעות ומקפיא.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00