
בייגלה ירושלמי במילוי גבינה
על ידי כרמית מ. דהאן לחם ומאפים
מתכון משגע וממכר במיוחד למקלות בייגלה ירושלמי ממולא בגבינות ובציפוי שומשום וזעתר. אמנם הבצק הזה דורש זמן וסבלנות אבל הוא שווה את ההמתנה בהתחייבות.
- זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 55 דקות
-
1 שעה 30 דקות
25 דקות
1 שעה 55 דקות
- כ-13 בייגלך בינוניים
הוראות הכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, סוכר ושמרים היטב.
מוסיפים לקערה 1.5 כוסות מים וממשיכים ללוש עד לאיחוד הבצק.
מוסיפים לבצק ביצה ושמן זית וממשיכים ללוש היטב (גם אם הבצק נראה כאילו הוא מתפרק). הבצק צריך להיות דביק אבל לא מתפרק.
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח ואוספים לכדור. את כדור הבצק מעבירים לקערה משומנת היטב ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
מוציאים את הבצק מהמקרר לאחר שעתיים ויוצרים עיגולים בגודל כף היד.
מכסים את עיגולי הבצק שלנו במגבת ומתפיחים לשעה נוספת.
מרדדים כל עיגול בצק למלבן וממלאים בגבינות במרכז המלבן. מגלגלים את הבצק לצורת מקל ארוך וצובטים היטב כדי שהגבינה לא תברח.
מברישים את מקלות הבייגלה במים, מפזרים שומשום וזעתר משני הצדדים.
אופים את הבייגלה בחום של 180 מעלות עד שהם מזהיבים יפה, בערך עשרים דקות עד חצי שעה
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!