FoodisGood

חיפוש

אורז עם תחתית בצל שרוף

על ידי ממטבחה של נורית ג.  , ,

כשרוצים לשדרג את האורז בלי הרבה מאמץ - אורז עם תחתית בצלים שרופים הוא הפתרון המושלם. טעים יותר וקל להכנה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 15 דקות

    45 דקות

    1 שעה

  • 2 כוסות אורז

מצרכים למתכון

לבישול האורז

סיר מים גדול

1 כף מלח

1 כף שמן

לתחתית

3-4 כפות שמן

1 בצל גדול

הוראות הכנה

תחילה נבשל את האורז בשיטת הפסטה: בסיר גדול עם מים רותחים, מלח ושמן נבשל 2 כוסות אורז.

נבשל את האורז 7-10 דקות ונערבב היטב כדי למנוע יצירת גושים.

נסנן את האורז ונשטוף תחת מים קרים. נניח את האורז לרבע שעה.

נעבור לבישול המנה: את הבצל נקלוף ונפרוס לפרוסות בינוניות, ניתן להשתמש גם ב-2 בצלים או יותר, כל אחד לפי טעמו.

נחמם שמן בסיר ובו נסדר את פרוסות הבצל, נטגן כדקה ונוסיף לסיר את האורז.

כעת נכסה את הסיר עם מכסה וננמיך להבה לנמוכה כמה שניתן (מומלץ להשתמש בתחתית למניעת להבה ישירה), נבשל חצי שעה ונכבה את האש.

ניתן לאורז להתקרר מעט ונהפוך על צלחת הגשה בעדינות.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן