
עוגת רולדה במילוי קצפת, קרם טופי ובננות
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) עוגות
רולדה מיוחדת במילוי קצפת, בננות וקרמל. עוגה מקסימה ומושקעת מומלצת במיוחד לאירוח או ליום הולדת.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
-
30 דקות
40 דקות
1 שעה 10 דקות
- רולדה אחת
הוראות הכנה
מפרידים את הביצים ומתחילים בהקצפת חלמונים על מהירות גבוהה כדקה.
ממשיכים בהקצפה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את החלמונים בזה אחד זה עד שכל חלמון נבלע בתערובת.
מוסיפים כם שמן, מלח ותמצית וניל ולבסוף מנפים פנימה את הקמח.
משמנים נייר אפייה על תבנית תנור גדולה ומשטחים את בלילת הרולדה על הנייר.
אופים את הרולדה בתנור חם על 180 מעלות כ-25 דקות, מוציאים ומצננים היטב.
בינתיים מכינים קרם טופי קרמל: בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה, סוכר חום, חמאה ו-10 סוכריות טופי עד שהכל נמס והופך לקרם אחיד. מורחים על העוגה לאחר שהצטננה שכבה דקה של קרם טופי.
מקציפים את מצרכי הקצפת לקצפת עמיד ומורחים שכבת קצפת מעל לשכבת הטופי.
מפזרים קוביות בננה ומגלגלים לרולדה. מקשטים בקרם טופי, בננות ואבקת סוכר.
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת
אורטל
08/03/2016
לא כתוב כמה ביצים ומה זה 3 שננות חתוכות לקוביות?
ריקי אנשל
26/01/2016
כמה ביצים????

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!