FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת רולדה במילוי קצפת, קרם טופי ובננות

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

רולדה מיוחדת במילוי קצפת, בננות וקרמל. עוגה מקסימה ומושקעת מומלצת במיוחד לאירוח או ליום הולדת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 30 דקות

    40 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • רולדה אחת

מצרכים למתכון

לרולדה

1/2 כוס סוכר

3 כפות שמן

קורט מלח

כפית תמצית וניל

3/4 כוס קמח

לקרם קרמל טופי

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר חום

25 גר' חמאה

10 סוכריות טופי

לקצפת

1 שמנת מתוקה

כף סוכר

כף פודינג וניל

למילוי

3 שננות חתוכות לקוביות

לקישוט

מעט מקרם הטופי

פרוסות בננה

אבקת סוכר

הוראות הכנה

מפרידים את הביצים ומתחילים בהקצפת חלמונים על מהירות גבוהה כדקה.

ממשיכים בהקצפה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.

מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את החלמונים בזה אחד זה עד שכל חלמון נבלע בתערובת.

מוסיפים כם שמן, מלח ותמצית וניל ולבסוף מנפים פנימה את הקמח.

משמנים נייר אפייה על תבנית תנור גדולה ומשטחים את בלילת הרולדה על הנייר.

אופים את הרולדה בתנור חם על 180 מעלות כ-25 דקות, מוציאים ומצננים היטב.

בינתיים מכינים קרם טופי קרמל: בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה, סוכר חום, חמאה ו-10 סוכריות טופי עד שהכל נמס והופך לקרם אחיד. מורחים על העוגה לאחר שהצטננה שכבה דקה של קרם טופי.

מקציפים את מצרכי הקצפת לקצפת עמיד ומורחים שכבת קצפת מעל לשכבת הטופי.

מפזרים קוביות בננה ומגלגלים לרולדה. מקשטים בקרם טופי, בננות ואבקת סוכר.

מעבירים למקרר להתייצבות.

2 דירוגים וחוות דעת

אורטל

לא כתוב כמה ביצים ומה זה 3 שננות חתוכות לקוביות?

ריקי אנשל

כמה ביצים????

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן