עוגת רולדת גבינה משגעת

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

רעיון לקינוח קל וטעים לשבועות או סתם לאירוח חלבי - עוגת רולדה במילוי קרם גבינה מענג. עוגה שתעלה לכם חיוך בתחילת שבוע.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 35 דקות

    20 דקות

    55 דקות

  • רולדה אחת

מצרכים למתכון

מצרכים לרולדה :

3/4 כוס קמח

4 ביצים

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

לסירופ :

1 כוס מים רותחים

2 כפות סוכר

לקרם וניל גבינה :

1 אינסטנט פודינג וניל

6 כפות סוכר

3/4 כוס חלב

2 שמנת מתוקה

2 גביעי גבינה לבנה מסוננת סה״כ 500 ג׳

הוראות הכנה

ביום לפני ההכנה נסנן את הגבינה: נניח גבינה מעל מסננת ומתחת למסננת קערה שאליה יגירו כל הנוזלים למשך הלילה.

הכנת העוגה

במיקסר עם וו הקצפה נקציף חלבונים סוכר וניל וסוכר עד לקבלת קצף יציב.

נוסיף בהדרגה את החלמונים והווניל ונקציף לעוד כמה שניות.

בקערה נפרדת נערבב קמח ואבקת אפייה ונעביר את התערובת לקערת הביצים בתנועות קיפול עדינו רק עד שהקמח נטמע.

ניצוק את תערובת העוגה על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה משומן.

נאפה על 180 מעלות כ 20 דקות. כשמוכן נגלגל מיד את העוגה עם נייר האפייה לרולדה. נצנן כחצי שעה.

בסיר קטן נחמם את מצרכי הסירופ עד שהסוכר נמס, נפתח את הרולדה ונשפוך עליה סירופ באופן שווה (לא חייבים להשתמש בכל הסירופ)

במיקסר נקציף היטב את כל מצרכי קרם הוניל מלבד הגבינה עד לקרם חלק ויציב. נוסיף לקרם את הגבינה ונקציף עוד כמה דקות. נחלק את התערובת ל-2 חלקים שווים.

נפתח את הרולדה ונמרח מעליה חצי מכמות קרם הגבינהף נגלגל שוב לרולדה ללא הנייר אפייה ונמרח את החצי השני מעל לרולדה באופן הרצוי.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

04/04/2016

היי רחל,
הכוונה לקמח תופח כשר לפסח.
תודה רבה על תשומת הלב, המתכון יתוקן.

רחל

31/03/2016

הי כתוב פה בחומרים 3/4 כוס קמח , אם מדובר בפסח על איזה קמח מדובר ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00