
מתכון לחלת דבש וצימוקים עגולה
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) לחם ומאפים
מתכון קל לחלת דבש חגיגית שמתאימה לשבת, לראש השנה ולכל חג אחר. חלה טעימה ומרשימה שממלאת את הבית בניחוחות מתוקים. על הצימוקים ניתן לוותר.
- זמן עבודה: 35 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
-
35 דקות
20 דקות
55 דקות
- 2 חלות עגולות
הוראות הכנה
בקערת המיקסר נלוש יחדיו קמח, סוכר, שמרים, מים וביצים עד לכדי איחוד.
נוסיף את המלח, הסוכר, הדבש והשמן ונמשיך ללוש כ-10 דקות. נוסיף את הצימוקים ונלוש עד להטמעה.
נכסה את הקערה במגבת ונניח להתפחה של חצי שעה.
לאחר התפחה, נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, מכל חלק ניצור חלה עגולה: כל חלק מהבצק מחלקים ל-2 חלקים שווים, מגלגלים לנחשים ארוכים וקולעים זה סביב זה. סוגרים את 2 הקצוות לצורת עיגול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
נניח את החלות על תבנית האפייה להתפחה נוספת של חצי שעה.
נחמם תנור ל-180 מעלות, נערבב את הביצה עם הדבש ונמרח את החלות לפני האפייה.
נכניס את החלות לתנור חם ונאפה כ-25 דקות, נוציא ונצנן את החלות.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
רחלי כהן
12/09/2018
אחת החלות הטעימות!!!
הכנתי ב2 קילו עם כף דבש ללא צימוקים ויצא מדהים ואוורירי.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!