FoodisGood

חיפוש

רוגלך ביתיים מבצק מושלם חלבי / פרווה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

המתכון היחיד שתצטרכו אי פעם למאפי רוגלך מושלמים. הבצק רך ועדין ויוצא רוגלך שממלאים את הבית בריח ממכר. מתאימים מאוד לאירוח וניתנים להכנה בגרסה פרווה או חלבית.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 40 דקות

    25 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • כ-50 מאפי רוגלך

מצרכים למתכון

לבצק הרוגלך

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

200 גר' חמאה רכה / מחמאה לרוגלך פרווה

כוס וחצי מים

3 ביצים

למילוי הרוגלך

ממרח שוקולד חלבי / פרווה

ממרח חלווה

ממרח לוטוס

או כל ממרח אחר שאוהבים

לציפוי

ביצה

כף מים

לסירופ סוכר

2 כוסות מים חמים

1 כוס סוכר

מיץ מ-1/4 לימון סחוט

הוראות הכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה נלוש היטב את כל חומרי בצק הרוגלך לישה טובה של כ-10 דקות.

נכסה את הקערה ונניח את הבצק לתפיחה של 40 דקות.

נחלק את הבצק ל-2 כדורים שווים

כל כדור נרדד למלבן דק דק, הכי דק שאפשר מבלי שהבצק יקרע.

נמרח על מלבן 1 שכבה דקה של ממרח שוקולד או כל מלית אחרת שנבחר.

מעל למלית נניח את מלבן הבצק השני שרידדנו לאותו הגודל.

נהדר את קצוות הבצק כך שהמלית לא תברח (עד כמה שניתן).

נמשיך לרדד עוד קצת, עד שהבצק ממש מקוף ורואים את צבע המלית. חשוב לשמור על צורך המלבן.

בעזרת חותכן פיצה נחתוך את המלבן למשולשים, פשוט לחתוך באלכסון לאורכו של המלבן ליצירת משולשים.

כל משולש נגלגל לרוגעלך, נתחיל מהשפיץ של המשולש ונגלגל צמוד ככל הניתן.

נעביר את הרוגלך המגולגלים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווח בין המאפים.

נטרוף ביצה עם מעט מים ונמרח על כל רוגלך. נניח לתפיחה נוספת של כחצי שעה.

נאפה את הרוגלך בתנור חם על 170 מעלות עד להזהבה יפה.

בינתיים נכין סירופ סוכר ע"י הרתחת כל מצרכי הסירופ וערבובם עד שהסוכר נמס לגמרי.

ברגע שהרוגלך יוצאים מהתנור נמרח עליהם בנדיבות זיגוג סירופ סוכר ונמתין לצינון.

6 דירוגים וחוות דעת

ד

יצא פצצה,מבחוץ פריך ובפנים רך כולם אהבו

אביגיל

יצא מדהים 'ממליצה בחום ,להיצמד למתכון ואתם לא תחליפו אותו
יצא מושלםםםםםםם כמו שתמיד רציתי ואני לא מחליפה.

מלי

וואוווווווו ואאווו וואאווו אני הכנתי ופשוט יצא לי מושלםםםםםםםםםם !!!! תודה רבה

אביטל

הכנתי את הרוגלך ויצא לי מושלם….. אין מי שלא התאהב בהם.

אור

היי קרן. או שהבצק היה עבה מידיי או שהמלית רטובה מידיי…
מה גם שהיא טעתה בהסבר. מתחילים את קיפול הרוגלאך מהצד הרחב שלו לכיוון השפיץ.. ואת השפיץ מותחים מעט ומקפלים .את החלק שבו השפיץ נניח על המגש

קרן

היי כרגע הכנתי את העוגיות האלה והן לא יצאו בסדר.. מבחוץ הן אפויות אבל בתוך הם עדיין בצק למה? מה הסיבה? אשמח מאד אם תענו..

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן