אורז בזעפרן עם ירקות גינה
על ידי שף בני בן-דוד מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים ללא גלוטן, מתכונים צמחוניים, תוספות
לאירועים מיוחדים, לארוחות חגיגיות או סתם כדי לפנק את המשפחה - מתכון לאורז בזעפרן עם ירקות גינה, קל וטעים במיוחד.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
20 דקות
30 דקות
50 דקות
- 5-6 סועדים
מצרכים למתכון
1/4 כוס שמן
2 כוסות אורז בסמתי או יסמין
2 גזרים קלופים - קוביות קטנות
1 בצל בינוני קלוף - קוביות קטנות
1/2 כוס אפונת גינה של סנפרוסט - מופשרת
1/4 כפית חוטי זעפרן מעוכים + 1/4 כוס מים רותחים
2.5 כוסות מים רותחים
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום
חופן צימוקים שחורים (לא חובה)
חופן שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)
הוראות הכנה
את חוטי הזעפרן נניח ב-1/4 כוס מים רותחים למשך 10 דקות.
בסיר גדול נחמם 1/4 כוס שמן ובו נטגן את הבצל והגזר כ- 2 דקות.
נוסיף לסיר את האורז ונטגן הכל כ- 5 דקות נוספות על אש גבוהה.
נתבל את האורז בתבלינים ונערבב היטב.
כעת נוסיף לסיר מים רותחים ואת מי הזעפרן שהכנו מבעוד מועד, נערבב היטב, נביא לרתיחה, נכסה את הסיר וננמיך להבה לנמוכה ביותר.
נבשל את האורז במי הזעפרן במשך 18 דקות, נכבה את האש ונשאיר את סיר האורז סגור ל- 2 דקות נוספות.
נסיר את המכסה, נוסיף לסיר האורז את האפונה ונערבב בעדינות בעזרת מזלג.
נפזר מעל לאורז צימוקים ושקדים ונגיש.