FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

סלמון בנייר כסף עם בטטה בתנור

על ידי המטבח של שרית  , , ,

המנה המושלמת לארוחת ערב מושקעת - נתחי פילה סלמון עטופים בנייר כסף ואפויים בתנור עם רוזמרין ותימין לצד קוביות בטטה קריספיות. כל בני המשפחה התאהבו.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 35 דקות

    50 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לסלמון

4 נתחי פילה סלמון

מיץ מלימון שלם

1/4 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

כפית מלח

כפית פלפל

4 גבעולי רוזמרין טריים

2 גבעולי תימין טריים

8 פרוסות לימון דקות

1 גזר (לא חובה)

לבטטות

1 בטטה גדולה

5 כפות שמן זית

כפית תבלין גריל

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 שיני שום כתושות

גבעול תימין טרי

גבעול רוזמרין טרי

הוראות הכנה

את הבטטה נקלוף ונחתוך לקוביות קטנות בגודל שווה.

נניח את קוביות הבטטה בקערה גדולה ולה נוסיף את שאר המצרכים.

נערבב היטב ונצפה את כל קוביות הבטטה בשמן.

נעביר את קוביות הבטטה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונסדר על 3/4 התבנית, נשאיר 1/4 תבנית פנויה לסלמון שיצטרפו.

נאפה את הבטטות בתנור חם על 200 מעלות כ-20 דקות.

את נתחי הסלמון ננקה מקשקשים ונשרה במיץ לימון למשך חצי שעה.

נשטוף את הסלמון ונייבש.

בקערה קטנה נערבב שמן זית עם שום, מלח ופלפל.

נשפוך על גבי הסלמון ונעסה בעדינות.

ניצור ריבועי נייר כסף בגדול כפול מזה של הסלמון.

נקלוף את הגזר וניצור רצועות גזר דקות עם הקולפן, נניח בתחתית נייר הכסף, נזלף מעט שמן זית ומלח (לא חובה).

במרכז כל ריבוע נייר כסף נניח נתח סלמון.

לצד כל נתח סלמון נניח גבעול רוזמרין וחצי גבעול תימין.

נניח מעל לסלמון 2 פרוסות לימון ונסגור את נייר הכסף - נעטוף את הסלמון היטב מכל הצדדים.

נסדר את הסלמון בנייר הכסף בתבנית לצד הבטטות.

נמשיך לאפות על 200 מעלות עוד 15 דקות נוספות.

נפתח את נייר הכסף לצורת סירה ונשאיר את חלקו העליון של הסלמון פתוח.

נעביר את התנור למצב גריל ונצלה אותו כ-5 דקות ליצירת שכבה קריספית.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן