עוגיות גבינה מלוחות ממכרות

על ידי בת-חן סטודיו לבישול ואפיה  

מתכון לעוגיות מלוחות עם גבינת קומטה (ניתן להחליף את הגבינה בכל גבינה איכותית שאוהבים כמו צ'דר וכד'..) כמות העוגיות גדולה. את בצק העוגיות ניתן להקפיא ולאפות בכל זמן. עוגיות מעולות שמתאימות לאירוח.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 25 דקות

    20 דקות

    45 דקות

  • כ-75 עוגיות מלוחות

מצרכים למתכון

25 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר

2 כפות שמן קנולה

1 כף מלח

1 כף סוכר

2 ביצים

150 גר' גבינת קומטה מגוררת גס (ניתן להחליף בצ'דר או כל גבינה איכותית אחרת)

500 גר' קמח מנופה

10 גר' אבקת אפייה (שקית)

לציפוי

1 ביצה

קורט מלח

הוראות הכנה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה,שמן,מלח וסוכר לתערובת אחידה.

מוסיפים ביצים וגבינת קומטה ומערבלים לתערובת חלקה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.

יוצרים גליל ועוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים לפריזר לשעה בערך.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

חותכים מהגליל עיגולים בגודל הרצוי ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.

טורפים את הביצה עם המלח ומברישים את העיגולים.

אופים כ- 20 דקות, עד להזהבה קלה.

* טיפ מצוין: ניתן להכין מראש את הגלילים ולהקפיאם בפריזר, כשבאים אורחים ,פורסים, אופים ומגישים.

* מהי גבינת קומטה : גבינה קשה מחלב בקר שמקורה בצרפת (אזור קומטה שבגבול שוויץ). מיושנת בין 12 ל-18 חודשים. טעמיה חמאתיים ופירותיים עם מליחות ומתיקות אגוזית והיא עשירה בזרחן, סידן, חלבונים ומלחים שונים. צבעה צהבהב, מרקמה מוצק ודחוס והיא בעלת מעטה זהוב.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

שולה ציגלניק

06/06/2016

קראתי בעיון את ההוראות ולצערי יצא משהו יבש שלא היה ניתן להכין ממנו גליל (השתמשתי בגבינת צ׳דר)
הוספתי חמאה וביצה…
כמות הקמח נראית לי לא מדוייקת וחבל

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00