עוגיות זעתר מלוחות ופריכות

על ידי טלי אלעזר  

אחרי הרבה ניסיונות, המתכון המנצח לעוגיות זעתר מלוחות בטעם "עבאדי". מתכון פשוט ומומלץ במיוחד לאירוח. את העוגיות יש לאחסן בצנצנת אטומה, נשמרות פריכות לאורך זמן.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 20 דקות

    25 דקות

    45 דקות

  • 35-40 עוגיות

מצרכים למתכון

1 קילו קמח תופח

1.5 כוסות שמן זית

1.5 כפיות מלח

2 כוסות מים פושרים (נוסיף לפי הצורך)

לציפוי

זעתר

שומשום

ביצה טרופה

הוראות הכנה

בקערה גדולה (או במיקסר) נערבב קמח ומלח.

נמשיך ללוש ונוסיף שמן זית.

תוך כדי לישה נוסיף מים בהדרגה, נתחיל עם 2 כוסות ונוסיף לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח.

נעביר את כדור הבצק למשטח מקומח, ניצור כדורים קטנים בגודל כדורי פינה פונג.

מכל כדור נגלגל נחש עבה, נסגור לצורת פרעצל (או שנשאיר בצורת אצבעות) ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

נמרח ביצה טרופה ונפזר המון זעתר ושומשום.

נאפה את העוגיות בתנור חם על 180 מעלות כ-27 דקות, עד להזהבה.

נצנן לחלוטין ונגיש.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00