
שושנת סולת מתוקה
על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי עוגות, עוגיות
ספק עוגיות ספק עוגות סולת אישיות מתקתקות בצורת שושנים - שושני סולת מתוקות הטבולות בסירופ.
- זמן עבודה: 1 שעה 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
1 שעה 10 דקות
15 דקות
1 שעה 25 דקות
מצרכים למתכון
לסירופ:
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות מים
לשושני סולת:
1 כוס יוגורט
1 כוס סולת
1/2 כוס שמן
120 ג׳ חמאה / מחמאה מומסת
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח בערך !!!
לקישוט:
שקדים מולבנים / בוטנים קלופים
הוראות הכנה
הכנת הסירופ
בסיר את כל מצרכי הסירופ ולבשל על אש קטנה כ 10 ד׳
הכנת השושנים
בקערה לערבב חמאה , שמן , יוגורט, סוכר וניל וסולת.
לקערה שנייה לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולהוסיף בהדרגה את היבשים לרטובים עד לקבלת בצק נעים ולא דביק וקל לעבודה .
להניח בצד למנוחה כחצי שעה בטמ׳ החדר.
לחלק את הבצק ל 2 חלקים.
להניח על השיש 2 יריעות ניילון נצמד אחד בצמוד לשני , להניח כדור בצק אחד וללחוץ עליו , להניח מעל כדור הבצק יריעת ניילון ניצמד ולרדד עם מערוך על הניילון הנצמד לעובי קצת פחות מ 1/2 ס״מ בערך.
לקרוץ עיגולים עם קורצן עגול או כוס.
לקחת 4 עיגולים ולסדר אותם בשורה כשהם חופפים זה לזה (כמו קלפים), להדק מעט עם האצבעות את החיבור ביניהם ולגלגל בצורת רולדה. לחתוך באמצע והופ! יש לנו 2 שושנים.
לפתוח מעט עם האצבע את עלי השושנה ולהניח בתבנית.
באמצע השושנים להניח בוטן מקולף.
לאפות 180 מ׳ 15-20 ד׳ בערך, עד שהשושנים משחימות.
להוציא ולטבול בסירופ בנדיבות , לטבול כל שושנה בסירופ כמה שניות בעדינות ולהוציא.
אפשר לאכול מיד, הכי טעים!
1 דירוגים וחוות דעת
רונית
לא חסר בבצק סוכר?
מה אפשר במקום יוגורט?