שושנת סולת מתוקה

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  ,

ספק עוגיות ספק עוגות סולת אישיות מתקתקות בצורת שושנים - שושני סולת מתוקות הטבולות בסירופ.

  • זמן עבודה: 1 שעה 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 1 שעה 10 דקות

    15 דקות

    1 שעה 25 דקות

מצרכים למתכון

לסירופ:

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות מים

לשושני סולת:

1 כוס יוגורט

1 כוס סולת

1/2 כוס שמן

120 ג׳ חמאה / מחמאה מומסת

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

3 כוסות קמח בערך !!!

לקישוט:

שקדים מולבנים / בוטנים קלופים

הוראות הכנה

הכנת הסירופ

בסיר את כל מצרכי הסירופ ולבשל על אש קטנה כ 10 ד׳

הכנת השושנים

בקערה לערבב חמאה , שמן , יוגורט, סוכר וניל וסולת.

לקערה שנייה לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולהוסיף בהדרגה את היבשים לרטובים עד לקבלת בצק נעים ולא דביק וקל לעבודה .

להניח בצד למנוחה כחצי שעה בטמ׳ החדר.

לחלק את הבצק ל 2 חלקים.

להניח על השיש 2 יריעות ניילון נצמד אחד בצמוד לשני , להניח כדור בצק אחד וללחוץ עליו , להניח מעל כדור הבצק יריעת ניילון ניצמד ולרדד עם מערוך על הניילון הנצמד לעובי קצת פחות מ 1/2 ס״מ בערך.

לקרוץ עיגולים עם קורצן עגול או כוס.

לקחת 4 עיגולים ולסדר אותם בשורה כשהם חופפים זה לזה (כמו קלפים), להדק מעט עם האצבעות את החיבור ביניהם ולגלגל בצורת רולדה. לחתוך באמצע והופ! יש לנו 2 שושנים.

לפתוח מעט עם האצבע את עלי השושנה ולהניח בתבנית.

באמצע השושנים להניח בוטן מקולף.

לאפות 180 מ׳ 15-20 ד׳ בערך, עד שהשושנים משחימות.

להוציא ולטבול בסירופ בנדיבות , לטבול כל שושנה בסירופ כמה שניות בעדינות ולהוציא.

אפשר לאכול מיד, הכי טעים!

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

רונית

12/09/2015

לא חסר בבצק סוכר?
מה אפשר במקום יוגורט?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00