עוגיות שלג שוקולד סדוקות

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

עוגיות השלג הן עוגיות אהובות במיוחד, המראה שלהן מגרה והטעם מושלם. מתכון קל וטעים לעוגיות שלג שוקולד סדוקות עם תוספת טעימה במיוחד.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 15 דקות

    10 דקות

    25 דקות

  • כ-20 עוגיות

מצרכים למתכון

2 ביצים

2 טיפות תמצית רום

1/2 כוס סוכר

קמצוץ מלח

1/2 כוס קקאו

2 כפות שוקולית

1 וחצי כוסות קמח

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/4 כוס שמן

הוראות הכנה

בקערה גדולה נטרוף יחדיו ביצים, תמצית רום, סוכר ומלח.

נוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב קקאו, שוקולית, שמן, קמח ואבקת אפייה.

נערבב עד לקבלת בצק עוגיות דביק.

מן הבצק ניצור כדורים, נגלגל באבקת סוכר ונצפה את העוגיות היטב.

נסדר את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווחים בין עוגייה לעוגייה.

נאפה את העוגיות בתנור חם על 180 מעלות כ-10 דקות, שימו לב - אין לאפות את העוגיות יותר מידי אחרת הן תתפוררנה.

נוציא את העוגיות מהתנור ונצנן את העוגיות לחלוטין לפני שניגע בהן.

נשמור את העוגיות בצנצנת אטומה.

שתפו את המתכון >>

14 דירוגים וחוות דעת

סימה

26/09/2018

דווקא כן כתוב להוסיף את השמן יחד עם הכל!

עמית

11/08/2018

מתכון מ ע ו לה
הייתי סקפטית בהתחלה לגבי המתכון, לא היה לי על מה. יצא פיצוץ.
אל תתחכמו ותשאירו בתנור למעלה מ-10 דקות, הן יוצאות קשות. 10 דקות בול והן פצצה.

עדי

15/04/2018

עוגיות מהממות וכל כך טעימות. מתכון מדויק ומומלץ בחום
האבקת סוכר לא נחוצה

יהלי ואביבה

02/09/2017

מתכון קל, מהיר ופשוט טעים החלפנו את השוקולית בקקאו והן יצאו טובות מאוד .
מומלץ מאוד

תמר

15/08/2017

וואווווו איזהה עוגיות מושלמותת טעימות בטירוףףףףףףףף. תודה מתכון מנצח קל מאד פשוט ומהיר הכנה

רוני וחפצי

03/08/2017

מתכון נחמד….
דיי אהבתי אבל יש לו מעט חסרונות, לא רשום איפה נכנס השמן. או גודל כוס..
אבל חוץ מזה זה מתכון ממש חמוד.

foodisgood

19/02/2017

היי הילה,
ניתן להמיר את הקקאו בשוקולית.

הילה

16/02/2017

הי, האם ניתן לשנות מעט את הכמויות של הקקאו, על-מנת שירגישו אותו פחות, כי הטעם שלו מאוד דומיננטי?

תמר

11/12/2016

אצלנו קוראים לזה עוגיות רעידת אדמה…..
זה לא נראה ככה?
ממליצה!!

סוזנה

16/06/2016

על איזה גודל כוס מדובר?

יעל

09/02/2016

הכנתי את העוגיות פעמיים.
בפעם הראשונה השארתי אותן קצת יותר מ10 דקות בתנור והן יצאו קשות מידי.
בפעם השניה הוצאתי אחרי 10 דקות בדיוק וגם הוספתי לבצק מעט שוקולדציפס.
יצא מעולה

יעל

07/02/2016

הכנתי את העוגיות פעמיים. בפעם הראשונה השארתי קצת יותר מ10 דקות בתנור והן יצאו קשות מידי.
בפעם השנייה הוצאתי בדיוק אחרי 10 דקות וגם הוספתי קצת שוקולד צ’יפס. יצא ממש טעים.

foodisgood

11/01/2016

היי פזית,
את השמן מוסיפים בהדרגה יחד עם שאר המצרכים, תודה רבה על תשומת הלב, המתכון יתוקן.

פזית

10/01/2016

לא רשום היכן נכנס השמן

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00