פילה לברק עסיסי עם ירקות בתנור (פיקנטי)

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  , ,

המנה המושלמת למי שאוהב דגים עסיסיים ופיקנטיים. מנה קלה להכנה, צבעונית וחגיגית שכיף להגיש בארוחת השבת. ניתן לבחור בדג לברק או מושט. טריק קטן להכנת דגים אקסטרה עסיסיים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

  • 5 דגים

מצרכים למתכון

5 נתחי פילה לברק (אפשר גם מושט)

1 פלפל ירוק חריף חתוך

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 תפוח אדמה פרוס דק

1 עגבנייה פרוסה לפרוסות עבות

2 שיני שום פרוסות

1 לימון פרוס

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

2 כפיות פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

כפית וחצי מלח

מעט חוואיג'

הוראות הכנה

בתחתית תבנית מרובעת ומעט עמוקה נמלא מים.

מעל המים נניח נייר אפייה ובו נפזר את הפלפלים, פרוסות הגזר והשום הפרוס.

מעל לירקות נסדר את נתחי הלברק שלנו.

בקערה קטנה נערבב שמן ותבלינים היטב ונשפוך על הדגים בצורה אחידה, כך שהשמן יכסה את כל הדגים.

מעל לשכבת הדגים נפזר את פרוסות תפוחי האדמה, העגבניות והלימון.

נסגור את קצוות נייר האפייה פנימה ונאפה את הדגים בתנור חם על 18 מעלות במשך חצי שעה.

נוציא מהתנור, נפתח את נייר האפייה, ניתן לאדים לצאת ונגיש חם.

ניתן להחליף את הפלפל החריף בגמבה במידה ולא רוצים דגים חריפים.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

רמי

08/09/2017

מעולה.
למי שלא אוהב חריף,
אין חובה להוסיף פלפל ו/או פפריקה חריפים

אורלי

22/10/2016

יצא טעים מאוד התאהבתי במתכון!

foodisgood

04/02/2016

כשסוגרים את קצוות נייר האפייה נשאר חור במרכז.

ו

04/02/2016

נשמע מעולה.. איך סוגרים את הנייר אפייה? זה צריך להיות סגור לחלוטין?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00