תותית • עוגת תותים בקצפת

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

עוגת תותית היא העוגה המושלמת לניצול מקסימלי של עונת התותים. היא יפה ומקורית והטעם? נסו ותיווכחו.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 30 דקות

    25 דקות

    55 דקות

  • תבנית 26

מצרכים למתכון

לטורט

2 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס חלב

1 שקית סוכר וניל

1/2 1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפייה

לסירופ

2 כוסות מים רותחים (חד פעמי)

2 כפות סוכר

4-5 כפות ריבת תותים

לקצפת

מיכלי שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

לשכבת התותים

1/2 קילו תותים חתוכים לריבועים קטנים

3 כפות סוכר

הוראות הכנה

הכנת הטורט

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים סוכר וביצים כדקה.

מוסיפים שמן, חלב וסוכר וניל ומקציפים עוד כמה שניות.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים מעט רק עד שהקמח נעלם.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור חם על 170 מעלות 20-30 דקות, בודקים עם קיסם לאחר 20 דקות.

מצננים והופכים את התבנית על צלחת הגשה.

הרכבת העוגה

מכינים סירופ: מערבבים היטב מים רותחים וסוכר וכאשר העוגה הצטננה שופכים עליה.

מורחים ריבה: נותנים לסירופ להיספג ומורחים על העוגה ריבת תות.

מקציפים: את כל מצרכי הקצפת מקציפים יחדיו עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים על העוגה ומשאירים קצוות נקיים.

מסיימים: מערבבים היטב תותים וסוכר ומסדרים על גבי העוגה.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

ליאת אסור

08/02/2018

שמתי מיכל וחצי שמנת מתוקה ועוגת התותים יצאה ממש ממש טעים!

אורטל

24/06/2016

כמה שמנת מתוקה (לא ברור מהמתכון), תודה ☺

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00