
פשטידת חצילים, תפוחי אדמה ובטטה (פרווה)
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון מנות ראשונות, פשטידות וקישים
מנת פתיחה מיוחדת וקלה להכנה - פשטידת חצילים, תפוחי אדמה ובטטה שמכינים בתוך סירות חצילים, גם יפה וגם טעים. מתכון פרווה כך שהפשטידה מתאימה לכל ארוחה.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
-
30 דקות
1 שעה 30 דקות
2 שעות
- 4 מנות
הוראות הכנה
את החצילים חוצים לשניים וצורבים על הלפנצ'ה עד לריכוך חלקי.
מרוקנים את תוכן החצילים ומשאירים שוליים של 1 ס"מ.
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים למחבת את תוכן החצילים ומטגנים ביחד.
בסיר בינוני מבשלים בטטה ותפוחי אדמה עד לריכוך, מסננים מנוזלים ומועכים לפירה בקערה גדולה.
מוסיפים לקערת הפירה את הבצל המטוגן עם החצילים, פטרוזיליה, כוסברה, תבלינים ביצים טריות וקוביות ביצים קשות. מוסיפים גם קמצוץ של אבקת אפייה ומערבבים היטב.
ממלאים את סירות החצילים עד הסוף ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים את הפשטידה בתנור חם על 200 מעלות במשך 10 דקות, מנמיכים לחום של 180 מעלות למשך שעה.
אם נשאר לכם ממלית הפשטידה, תמיד ניתן לצרת אותה לתבנית ולאפות בתנור יחד עם החצילים, הפשטידה יוצאת טעימה גם ככה.
שיתוף >>
3 דירוגים וחוות דעת
מריו הטבעוני
08/12/2016
יש אפשרות להחליף את הביצים במשהו אחר? בבקשה תגובה …

28/11/2016
היי יפעת,
אם את מתכוונת לצריבת החצילים הראשונית אז ניתן לצרוב בתנור על 200 מעלות כחצי שעה.
אם את מתכוונת לאפיית הפשטידה אז יש לאפות את הפשטידה על 200 מעלות במשך 10 דקות ולאחר מכן להוריד לחום של 180 מעלות למשך שעה.
יפעת
28/11/2016
לכמה זמן אופים את החצילים בתנור ובאיזה מעלות ?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!