FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

פשטידת חצילים, תפוחי אדמה ובטטה (פרווה)

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

מנת פתיחה מיוחדת וקלה להכנה - פשטידת חצילים, תפוחי אדמה ובטטה שמכינים בתוך סירות חצילים, גם יפה וגם טעים. מתכון פרווה כך שהפשטידה מתאימה לכל ארוחה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • 30 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות

  • 4 מנות

מצרכים למתכון

2 חצילים

בצל קצוץ

1 בטטה בינונית

3 תפוחי אדמה בינוניים

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

2 ביצים קשות

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, אבקת מרק עוף

2 ביצים

קמצוץ אבקת אפייה

הוראות הכנה

את החצילים חוצים לשניים וצורבים על הלפנצ'ה עד לריכוך חלקי.

מרוקנים את תוכן החצילים ומשאירים שוליים של 1 ס"מ.

מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים למחבת את תוכן החצילים ומטגנים ביחד.

בסיר בינוני מבשלים בטטה ותפוחי אדמה עד לריכוך, מסננים מנוזלים ומועכים לפירה בקערה גדולה.

מוסיפים לקערת הפירה את הבצל המטוגן עם החצילים, פטרוזיליה, כוסברה, תבלינים ביצים טריות וקוביות ביצים קשות. מוסיפים גם קמצוץ של אבקת אפייה ומערבבים היטב.

ממלאים את סירות החצילים עד הסוף ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים את הפשטידה בתנור חם על 200 מעלות במשך 10 דקות, מנמיכים לחום של 180 מעלות למשך שעה.

אם נשאר לכם ממלית הפשטידה, תמיד ניתן לצרת אותה לתבנית ולאפות בתנור יחד עם החצילים, הפשטידה יוצאת טעימה גם ככה.

3 דירוגים וחוות דעת

מריו הטבעוני

יש אפשרות להחליף את הביצים במשהו אחר? בבקשה תגובה …

היי יפעת,
אם את מתכוונת לצריבת החצילים הראשונית אז ניתן לצרוב בתנור על 200 מעלות כחצי שעה.
אם את מתכוונת לאפיית הפשטידה אז יש לאפות את הפשטידה על 200 מעלות במשך 10 דקות ולאחר מכן להוריד לחום של 180 מעלות למשך שעה.

יפעת

לכמה זמן אופים את החצילים בתנור ובאיזה מעלות ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.