מתכון לשניצל ממולא בבשר / פטריות / בטטה

על ידי שיר אוחיון  , ,

מתכון מעולה לשניצלים ממולאים ב-3 מילויים שונים: בשר טחון / פטריות וצנוברים / בטטה. שלושת המילויים משתלבים נהדר עם השניצל ובסוף מתקבלת מנה מרשימה וטעימה לצהריים ואפילו לארוחת שבת.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 45 דקות

    30 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 15 שניצלים ממולאים

מצרכים למתכון

לשניצל ממולא

15 נתחי שניצל דקים ככל האפשר

תבלינים: קצת פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

מעט שמן זית

מילוי פטריות

2 בצלים קצוצים דק

חבילת פטריות

2 חופנים של צנובר קלוי

1/2 פלפל חריף

מלח ופלפל לפי הטעם

2 שיני שום כתושות

מעט טימין

כף סילאן

מילוי בטטה

2 בצלים קצוצים

2 בטטות

מעט כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי בשר

2 בצלים קצוצים

400 גרם בשר טחון

תבלינים: מלח, פלפל, מעט כמון, מעט תבלין קציצות

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

לציפוי השניצלים

ביצה טרופה

קערת קמח

קערת פירורי לחם

הוראות הכנה

הכנת השניצלים

את פרוסות השניצל שמים בקערה יחד עם תבלינים, שום ומעט שמן זית.

מערבבים היטב ומצפים את כל פרוסות השניצל בשמן המתובל.

מניחים ל-20 דקות לספיגת הטעמים.

הכנת מילוי פטריות

את הבצלים מטגנים במחבת רחבה עד לשקיפות.

מוסיפים פטריות, צנוברים, תבלינים, שום וסילאן ומקפיצים יחדיו מספר דקות.

מוציאים ומצננים בקערה על השיש.

הכנת מילוי בטטה

את הבטטות קולפים, שוטפים וחותכים לקוביות קטנות.

את הבצלים מטגנים במחבת רחבה עם שמן עד להשחמה קלה.

מוסיפים את הבטטה ומטגנים יחד עם הבצל עד לריכוך.

מתבלים בתבלינים , מערבבים ומבשלים עד לריכוך מוחלט של הבטטות.

מוציאים לקערה על השיש.

הכנת מילוי בשר

את הבצלים הקצוצים מטגנים במחבת רחבה עד להשחמה קלה.

מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב בעזרת מזלג.

מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה, מערבבים היטב ומטגנים עד להשחמת הבשר.

מעבירים למסננת לצינון ובכדי להיפטר מנוזלים.

מילוי השניצלים וטיגון

מניחים בקצה של כל נתח שניצל בערך כף וחצי מהמילוי הרצוי ומגלגלים כמו אגרול.

מעבירים את השניצלים הממולאים לקירור של 15 דקות במקרר.

לאחר קירור מחממים שמן במחבת רחבה.

טובלים כל שניצל ממולא בקמח, ביצה ולבסוף פירורי לחם ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

19/12/2015

היי אסתר,
ניתן להשתמש בפטריות טריות או מקופסת שימורים.

אסתר ו

14/12/2015

שלום! באיזה פטריות כדאי להשתמש?
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00