בייגלה שמרים אוורירי בסירופ מתוק

על ידי Mazal Gershon  

המאפה הכי מתאים לפתוח איתו את הבוקר - בייגל שמרים מתוק ואוורירי, קל להכנה וטעים במיוחד. כל אחד יכול להכין בייגל ביתי מפנק.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 40 דקות

    25 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • כ-12 בייגל מתוקים

מצרכים למתכון

1 ק״ג קמח

2 כפות שמרים

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

כ- 2 כוסות מים חמימים

הוראות הכנה

את כל חומרי הבצק נלוש היטב לבצק רק וגמיש.

נניח את הבצק למנוחה של רבע שעה, נלוש שנית ונניח למנוחה נוספת של כשעה עד להכפלת הנפח.

מבצק הבייגלה ניקח עיכולים, נגלגל לגליל ארוך ונלפף כל שני גלילים זה בזה ממש כמו צמה. נסגור לעיגול ונהדק היטב.

נסדר את הבייגלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווחים. נכסה ונניח למנוחה של חצי שעה עד שעה.

נמרח על הבייגלה ביצה טרופה ונפזר שומשום בנדיבות.

נאפה בתנור חם על 180 מעלות עש להזהבה יפה ואחידה.

נרתיח בסיר כוס סוכר וכוס מים ונערבב עד שהסוכר נמס. מיד לאחר האפייה נמרח על הבייגלה החמים סירופ סוכר חם.

שתפו את המתכון >>

8 דירוגים וחוות דעת

אליס

24/02/2019

בצק מעולה מומלץ בחום

סיגלית

08/02/2018

האם יש אופציה לעשות את הבייגלה מלוח ולא מתוק או שצריך לשנות לגמרי את המתכון?

עטליה

06/11/2016

הכנתי לשבת בבוקר… כבר ביום שישי נגמר….
בצק מעולה וטעים!!!

לימור

10/11/2015

הבייגלס יצאו מושלמים !!!
מתכון מנצח !! נכנס למועדפים.

foodisgood

21/10/2015

מיטל, המצרכים לבצק בלבד, לסירופ יש לערבב כוס מים וכוס סוכר בנפרד.
המתכון יתוקן, תודה על תשומת הלב 🙂

foodisgood

21/10/2015

היי גילי, מדובר בשמרים יבשים.

מיטל

13/10/2015

האם הסוכר והמים שמופיעים במתכון מיועדים לסירופ מעל או לבצק עצמו???
לא ככ ברור המתכון

גילי

27/07/2015

תודה על המתכון!!
האם זה שמרים יבשים או שמרים טריים???

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00