חלות שמרים קלועות ומתוקות

על ידי Hagit343  

מתכון ביתי וטעים לחלות מתוקות מוצלחות במיוחד מבצק שמרים אוורירי. במהלך האפייה הבית יתמלא בריח הבצק.

  • זמן עבודה: 1 שעה 55 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
  • 1 שעה 55 דקות

    35 דקות

    2 שעות 30 דקות

  • 3 חלות

מצרכים למתכון

1 ק”ג קמח

1 שקית שמרית

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קנולה

2 ביצים

כוס ו- 1/2 מים חמימים + 1/2 כוס לפי הצורך

כפית מלח

לציפוי

ביצה טרופה

כפית דבש

הוראות הכנה

בקערת מיקסר נערבב את הקמח והשמרית מעט.

נוסיף את הסוכר ונמשיך לערבב.

תוך כדי ערבוב, נוסיף בהדרגה את השמן והביצים, המים ולבסוף את המלח.

נלוש היטב את הבצק כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

נכסה את הקערה ונתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח.

נחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים, כל חלק הוא חלה בפני עצמה.

נחלק חלק ראשון ל-3 חלקים ומכל חלק ניתור נחשים וארוכים. נהדק בקצה ונקלע לצמה.

נעביר את החלות הקלועות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, נכסה ונתפיח כחצי שעה.

נחמם תנור ל-180 מעלות ובתחתית התנור נניח קערה מים קטנה ליצירת אדים.

לאחר התפחה נמרח את החלות בביצה טרופה עם כפית דבש, נפזר שומשום ונכניס לתנור.

35 דקות אפייה, עד שהחלות מזהיבות ויפות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00