
חלות שמרים קלועות ומתוקות
על ידי Hagit343 לחם ומאפים
מתכון ביתי וטעים לחלות מתוקות מוצלחות במיוחד מבצק שמרים אוורירי. במהלך האפייה הבית יתמלא בריח הבצק.
- זמן עבודה: 1 שעה 55 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
-
1 שעה 55 דקות
35 דקות
2 שעות 30 דקות
- 3 חלות
הוראות הכנה
בקערת מיקסר נערבב את הקמח והשמרית מעט.
תוך כדי ערבוב, נוסיף בהדרגה את השמן והביצים, המים ולבסוף את המלח.
נלוש היטב את הבצק כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
נכסה את הקערה ונתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח.
נחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים, כל חלק הוא חלה בפני עצמה.
נחלק חלק ראשון ל-3 חלקים ומכל חלק ניתור נחשים וארוכים. נהדק בקצה ונקלע לצמה.
נעביר את החלות הקלועות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, נכסה ונתפיח כחצי שעה.
נחמם תנור ל-180 מעלות ובתחתית התנור נניח קערה מים קטנה ליצירת אדים.
לאחר התפחה נמרח את החלות בביצה טרופה עם כפית דבש, נפזר שומשום ונכניס לתנור.
35 דקות אפייה, עד שהחלות מזהיבות ויפות.
שיתוף >>