כדורי בטטה וגבינה אפויים / מטוגנים

על ידי Sagit Malki  

נשנוש מדליק לילדים ולכל המשפחה - מתכון לכדורי בטטה שניתנים לטיגון או לאפייה. קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 30 דקות

    20 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

פירה מ-3 בטטות גדולות

חלמון ביצה

2 כפיות אבקת מרק פטריות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

2 כפות גבינה סימפוניה 5%

1/2 כוס פירורי לחם

50 גרם גבינה מלוחה או פטה קשה

לציפוי - פירורי לחם

לאפייה - ספריי שמן

לטיגון - שמן עמוק

הוראות הכנה

את פירה הבטטות נניח לצינון כרבע שעה.

נעביר את פירה הבטטות לקערה גדולה ונערבב עם שאר מצרכי הכדורים מלבד הגבינה המלוחה. במידה ותערובת הבטטה יוצאת רכה מידי ואינה ניתנת לעיצוב ניתן להוסיף עוד פירורי לחם.

נעצב מהתערובת כדורים קטנים, כל כדור נמעך מעט בעזרת הידיים לעיגול, נמלא בקוביית גבינה מלוחה ונסגור חזרה, ממש כמו קובה. נגלגל בפירורי לחם לציפוי.

לאפייה - נסדר את כדורי הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, נרסס בספריי שמן לציפוי טוב מכל הצדדים ונאפה על 180 מעלות עד להזהבה.

לטיגון - נחמם שמן עמוק ובו נטגן את הכדורים עד להזהבה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00