קיש בטטה וגבינת עזים ביתי

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

כשרוצים להרשים את האורחים, מכינים קיש בטטה טעים! עם תוספת של מטבעות גבינת עזים הופך הקיש הזה למושלם לאירוח.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 40 דקות

    40 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • תבנית פאי 24

מצרכים למתכון

לבצק

2 כוסות קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

3 כפות מים

מעט מלח

למלית בטטה

2 בטטות מתוקות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

2 כפות שמן זית

מספר גבעולי עירית

מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול 250 מ"ל

3 כפות גבינה צהובה

חבילת פרומעז פרוסה לפרוסות

2 ביצים

מלח פלפל שחור מעט אגוז מוסקט

לפיזור מעל

3 כפות פרמז'ן

הוראות הכנה

הכנת הבצק

שמים את הקמח והחמאה במעבד מזון ומעבדים בפולסים למרקם פירורי.

מוסיפים ביצה, מים ומלח ומעבדים למשך מספר שניות עד לקבלת בצק.

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

הכנת המלית

מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית, מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

טורפים את הביצים יחד עם שמנת ובצל ירוק קצוץ.

מוסיפים לתערובת הביצים את קוביות הבטטה וגבינה צהובה ומערבבים היטב.

מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

הרכבת הקיש

מחממים תנור ל180 מעלות.

לאחר קירור, מרדדים את הבצק לגודל תבנית פאי עגולה בקוטר 24.

בעזרת מערוך מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית.

מחוררים את הבצק עם מזלג או סכין חדה.

מניחים שכבת נייר כסף על הבצק ושופכים קטניות כמשקולת. אופים את הבצק בתנור חם כ-20 דקות.

מוציאים את הבצק מהתנורף מסירים את נייר הכסף ושופכים לתוך הבצק את המלית.

פורסים את הגבינה למטבעות ומסדרים מעל למלית, מפזרים פרמז'ן.

אופים בתור חם במשך 20 דקות נוספות.

מצננים ופורסים את הקיש.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00