FoodisGood

מתכון לקיש בטטות, תרד וגבינה

על ידי MisterCupcake  

סוף סוף הצלחתי להתגבר על הפחד שלי מקישים, והבנתי שזה ממש לא בעיה! :) מתכון מעולה לקיש בטטות עם תרד וגבינה. מתאים גם לשבועות.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 50 דקות

    35 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • רינג/תבנית קוטר 18, גובה 5

מצרכים למתכון

לבצק הקיש:

280 גרם קמח (2 כוסות)

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

25 גרם מים (2 כפות)

למילוי בטטות, תרד וגבינה:

3 בטטות בינוניות

100 גרם גבינת פרמזן

חופן תרד

5 כפות שמן זית

לרוטב:

כוס חלב

3 ביצים

הוראות הכנה

הערה אישית: זה אולי נראה מלא שלבים, אבל זה לא מסובך, אני כהרגלי מפרט כל שלב ושלב. זה אמור להיות בצק > קירור של הבצק > הכנת מילוי > הכנת רוטב > רידוד בצק > הרכבה > תנור. סבבה? :)

מתחילים מהבצק:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה יחד עם הקמח עד לתערובת פירורית.

אם אין מיקסר: אפשר לחלוטין לעבד את החמאה והקמח יחד בידיים עד לקבלת מרקם של קוסקוס.

מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד, משטיחים מעט את הבצק בידיים (רק כדי שיהיה קל יותר לעבוד איתו אחרי זה) ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות

ממשיכים למילוי:

קולפים את קליפת הבטטות ומכניסים אותם לסיר עם מים חמים על אש גבוהה עד שהם רכים. חותכים לקוביות ומקררים בינתיים

לוקחים רק את העלים של התרד (לא את הגבעול) ומחממים במחבת עם שמן זית. התרד יצטמצם, מאוד, וזה בסדר

מערבבים יחד עם קוביות הבטטה ומכניסים למקרר את שניהם שיתקררו מהר יותר

מכינים את הרוטב:

בקערה קטנה מערבבים יחד את הביצים והחלב. שלב פשוט, לא?

רידוד הבצק:

מחממים תנור ל170

בינתיים הבצק כבר אמור להיות במקרר חצי שעה, לכן מוציאים אותו מהמקרר.

מקמחים את משטח העבודה ומתחילים לרדד את הבצק לעובי של בערך חצי ס"מ.הבצק לא אמור להיות עבה מדי, מעט יותר גבוה מהגובה של מפתח רגיל כשהוא שוכב.

מעבירים את הבצק לתבנית / רינג ומצמידים לצדדים – עובדים לאט ומצמידים את כל הבצק לדפנות הרינג כדי לא לקרוע אותו. אם נקרע – נעשה השלמות תכף.

מעבירים את המערוך מעל דפנות הרינג / התבנית כדי להוריד שכבות בצק שנשארו (ועם הבצק העודף עושים השלמות במקרה של חורים)

מילוי והרכבת הקיש:

מערבבים את הבטטות והתרד (שהספיקו להתקרר) יחד עם הגבינה. שופכים פנימה על הבצק ומפזרים בצורה אחידה. אנחנו לא רוצים בליטות ואנחנו לא רוצים שגובה המילוי יעבור את גובה הבצק.

שופכים מעל את הרוטב. מקפידים לשפוך את הרוטב בצורה אחידה על כל שטח המילוי – שגובה המילוי לא יעבור את גובה הבצק

מכניסים את הקיש לתנור ל35-40 דקות, או עד שהשוליים של הקיש מקבלים גוון זהוב-חום, והבצק מתחיל מעט להפרד מדפנות הרינג / התבנית.

וזהו! הקיש שלכם מוכן!! :)

אם הכנתם את הקיש, ובא לכם לשתף אותי, או סתם אם בא לכם להתייעץ / לשתף / כל דבר אחר – אתם מוזמנים לספר לי בדף הפייסבוק של מיסטר קאפקייק!
https://www.facebook.com/MisterCupcakeNet

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן