
עוגת טחינה ותמרים בחושה
על ידי כרמית מ. דהאן עוגות
מתכון קל וטעים לעוגת טחינה בחושה עם תמרים. ניתן לבחור בממרח תמרים או בתמרים קצוצים לפי הטעם.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
-
15 דקות
45 דקות
1 שעה
- תבנית עוגה עם חור
הוראות הכנה
במיקסר עם וו הקצפה נקציף ביצים וסוכר לקצף אוורירי ובהיר.
נוסיף את החמאה ונמשיך להקציף עוד כדקה.
נוסיף את הטחינה, הסילאן והשמנת המתוקה ונערבב במהירות איטית.
נוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב איטי.
נוסיף ממרח תמרים או תמרים קצוצים ונקפל פנימה בעזרת מרית.
נשמן תבנית וניצוק לתוכה את בלילת העוגה
נאפה את העוגה בתנור חם על 170 מעלות למשך כ-40 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא ללא פירורים.
בעודה חמה, נפזר על העוגה שקדים פרוסים ונזלף סילאן לפי הטעם.
שיתוף >>
4 דירוגים וחוות דעת

19/02/2017
היי אורטל, בהחלט ניתן להמיר את היוגורט בשמנת.
אורטל
31/01/2017
בכמה שמן ניתן להמיר את החמאה?(אם בכלל…)

21/01/2016
היי סיוון,
כמו שכתוב במתכון, גביע שמנת חמוצה.
השמנת החמוצה ממש משפרת את מרקם העוגה.
סיוון
17/01/2016
שמנת מתוקה או חמוצה??…

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!