עוגת טחינה ותמרים בחושה

על ידי כרמית מ. דהאן  

מתכון קל וטעים לעוגת טחינה בחושה עם תמרים. ניתן לבחור בממרח תמרים או בתמרים קצוצים לפי הטעם.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 15 דקות

    45 דקות

    1 שעה

  • תבנית עוגה עם חור

מצרכים למתכון

4 ביצים

כוס סוכר

200גרם חמאה רכה

כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סילאן

גביע שמנת חמוצה

2 וחצי כוסות קמח תופח

כף ממרח תמרים / 10 תמרים לחים קצוצים

לקישוט

שקדים פרוסים

סילאן

הוראות הכנה

במיקסר עם וו הקצפה נקציף ביצים וסוכר לקצף אוורירי ובהיר.

נוסיף את החמאה ונמשיך להקציף עוד כדקה.

נוסיף את הטחינה, הסילאן והשמנת המתוקה ונערבב במהירות איטית.

נוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב איטי.

נוסיף ממרח תמרים או תמרים קצוצים ונקפל פנימה בעזרת מרית.

נשמן תבנית וניצוק לתוכה את בלילת העוגה

נאפה את העוגה בתנור חם על 170 מעלות למשך כ-40 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא ללא פירורים.

בעודה חמה, נפזר על העוגה שקדים פרוסים ונזלף סילאן לפי הטעם.

נמתין לצינון ונגיש.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

19/02/2017

היי אורטל, בהחלט ניתן להמיר את היוגורט בשמנת.

אורטל

31/01/2017

בכמה שמן ניתן להמיר את החמאה?(אם בכלל…)

foodisgood

21/01/2016

היי סיוון,
כמו שכתוב במתכון, גביע שמנת חמוצה.
השמנת החמוצה ממש משפרת את מרקם העוגה.

סיוון

17/01/2016

שמנת מתוקה או חמוצה??…

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00