הרוגעלך הכי טעימים בשכונה – מתכון לניצחון :)
על ידי חני קונאשוילי לחם ומאפים, קינוחים
איך מכינים את הבצק המנצח, איך מרדדים יוצרים את הצורה וכמה שוקולד באמת צריך למרוח? מתכון מנצח להכנת רוגעלך ביתיים מדהימים. כל השלים לפניכם!
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
40 דקות
30 דקות
1 שעה 10 דקות
מצרכים למתכון
לבצק הרוגעלך
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
2 וחצי כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
למילוי
ממרח שוקולד שאוהבים
לסירופ
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר
3 סוכר וניל
כף מיץ לימון
הוראות הכנה
הכנת בצק רוגעלך מושלם
לערבב את השמרים עם הקמח.
להוסיף סוכר, ביצים שמן, אבקת אפיה וכוס וחצי מים.
להתחיל לערבל במיקסר עם וו גיטרה, כשתי דקות.
להוסיף מלח.
להתחיל להוסיף את כוס המים בהדרגה. כל פעם מעט מים. לעצור. לראות אם הבצק טוב (חלק ודביק), או שצריך להוסיף את כל הכוס (במקרה של בצק יבש וגושי).
לשים מעט שמן על היד ולגלגל את כל הבצק לכדור בתוך הקערה, לכסות להתפחה של שעה שלמה.
אחרי שעה להוריד נפח מהצבק על ידי רידוד חזק שלו על השיש. להחזיר לקערה, לכסות ולהתפיח לעוד שעה.
יצירת צורך הרוגעלך הקלאסית
לקמח היטב את השיש, להוריד את הבצק לשיש ולחלק ל-6 כדורים בגודל שווה.
לרדד כל כדור בצק לריבוע גדול.
למרוח על חצי מהריבוע שוקולד (*טיפ: שכבה דקה של שוקולד מספיקה כדי שלא יברח וישרף), את החצי השני לקפל על השוקולד, כך מתקבל מלבן.
לרדד את המלבן דק דק ליצירת מלבן ארוך, חשוב לשמור על צורת המלבן ברידוד.
עם גלגלת של פיצה לחתוך למשולשים - לרוחבו של המלבן.
כל משולש לגלגל מהחלק הרחב כלפי הקצה ליצירת הרוגעלך.
שלב האפייה
לסדר את הרוגעלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה, לשמור על מרווח בין המאפים. להתפיח מכוסה במגבת למשך 20 דקות.
להבריש כל רוגעלך בביצה מהולה במים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. *אני אופה בטורבו שני מגשים באמצע האפיה מחליפה את התבניות עד להזהבה*
שלב הסירופ המתוק
איך שהרוגעלך יוצאים מהתנור מברישים בסירופ קר.
להכנת הסירופ יש להרתיח ולבשל כ-3 דקות את כל מצרכי הסירופ ולקרר היטב.
שניה לפני שאתם הולכים להכין, אנחנו רוצים שתכירו את העמוד הכי טעים שיש >> מגוון מתכונים לעוגות בחושות מדהימות
1 דירוגים וחוות דעת
רחל
וואו יצא לי ממש כמו בתמונה וטעים מאווווווד!