עוגת טריקולד (מוס שוקולד בשלושה טעמים)

על ידי המתכונים של אתי ממן  

עוגת טריקולד היא עוגת היום הולדת המושלמת במיוחד לאוהבי השוקולד. עוגת מוס שוקולד מושחתת ב-3 טעמים: מריר + חלב + לבן.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 50 דקות

    10 דקות

    1 שעה

  • תבנית 24

מצרכים למתכון

לבסיס העוגה

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס קמח

1/2 כפית קקאו

3 ביצים

למוס שוקולד מריר

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד צימקאו

75 גרם חמאה

1/2 כפית קפה נמס

2 כפיות מים רותחים

3 ביצים

כפית סוכר

למוס שוקולד חלב

170 גרם שוקולד חלב

1/2 כפית נס קפה

1/3 כוס מים רותחים

1 שמנת מתוקה

למוס שוקולד לבן

125 גרם שוקולד לבן

3/4 כוס שמנת מתוקה + 1 שמנת מתוקה

1 חלמון

2 כפיות סוכר שטוחות

1/2 כפית אבקת ג'לטין

2 כפות מים רותחים

הוראות הכנה

הכנת בסיס הטריקולד

מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים קקאו וקמח.

מסדרים שקף בתוך תבנית 24 ויוצקים את התערובת לתוך התבנית. אופים כ – 7 דקות.

הכנת מוס שוקולד מריר

מעל בן מארי ממיסים שוקולד וחמאה, ממיסים קפה נמס במים רותחים, מוסיפים את הקפה לשוקולד ומערבבים.

לקערת השוקולד מוסיפים חלמונים תוך כדי ערבוב ומצננים.

מקציפים חלבונים עם סוכר, מקפלים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות.

מורחים על בסיס העוגה ומקפיאים עד להכנת המוס הבא.

הכנת מוס שוקולד חלב

ממיסים מעל בן מארי את השוקולד, ממיסים קפה נמס במים רותחים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.

מקציפים שמנת מתוקה, שופכים מעט מתערובת השוקולד לתוך הקצפת וממשיכים לערבל.

מוסיפים את שאר תערובת השוקולד בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה, מורחים על העוגה ושוב מקפיאים עד לסיום הכנת המוס הבא..

הכנת מוס שוקולד לבן

מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה עם סוכר, שופכים מעל השוקולד הלבן ממתינים כ – 2 דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

ממיסים ג'לטין בכוס עם 2 כפות מים רותחים ומוסיפים לשוקולד.

מקציפים 1 שמנת מתוקה, מוסיפים חלמון וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.

מקפלים לתוך הקצפת את תערובת השוקולד, יוצקים מעל לשכבת מוס השוקולד המריר ומקפיאים לשעה .

אחרי שעה בהקפאה מוציאים את העהטריקולד המוכנה שלנו ומקשטים לפי הטעם.

מאחסנים את העוגה בקפיא עד חצי שעה לפני ההגשה.

לאוהבי עוגות שוקולד >> עוגת שוקולד ב-27 סוגים שונים!

שתפו את המתכון >>

18 דירוגים וחוות דעת

שלמה

30/09/2018

אתי חג שמח, לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת כוס מדידה אוניברסלית? אם תוכלי לעזור לי בזה אני אשמח מאוד!

רווית אלמקייס

08/02/2018

הכנתי את עוגת המוס לילדה ליום הולדת ופשוט יצא פצצה!!

נוי

18/01/2017

היי
אם אני עושה את זה בתבנית של 20
מה הכמויות?

מריה

20/10/2016

היי הכנתי את העוגה שלב שלב לפי המתכון, אבל השכבה האחרונה הלבנה קרסה לתוך השכבה של השוקולד חלב..למה זה קרה?

אביב

06/08/2016

היי הכנתי את העוגה אך היא עדיין במקפיא ועוד לא הפשרתי אותה.. אך יש לי שאלה – כשהכנתי את המוס שוקולד לבן האחרון , התערובת הסופית שיצאה לי הייתה דלילה מאוד ולא סמיכה ויציבה.. האם זה בגלל שהקצפתי יותר מידי או שככה זה אמור היה לצאת? והיא התייצבה בעוגה וקפאה רק לאחר 4 שעות בערך במקפיא

ליהי

30/07/2016

הכנתי ויצא מהמםם אבל ויתרתי על מוס אחד כי סה די הרבה זמן

לילך

10/05/2016

היי, האם אפשר להחליף שוקולד חלב בצימקאו?

foodisgood

08/05/2016

היי אליחי,
אפיית העוגה בתנור חם על 180 מעלות.
יש להשתמש בשקף שמתאים לאפייה.

אליחי

06/05/2016

כמה מעלות צריך לאפות את הבסיס של העוגה?

מיקה

10/04/2016

היי חייב קפה במתכון?

אילנית

14/03/2016

שקף לא נמס בתנור

מיכל

14/02/2016

היי, בדרכ מכינים ג’לטין עם מים קרים… יכול להיות שיש טעות במתכון . ממש רוצה להכין ולא בא לי לטעות . תודה 🙂

מיכל

13/02/2016

אפשר לוותר על הצימקאו?

foodisgood

16/01/2016

היי פאני,
אין צורך להשתמש בג’לטין בשאר השכבות.
הכוס היא כוס מדידה אוניברסלית.

פאני

13/01/2016

שאלה נוספת אתי יקרה באיזו כוס השתמשת?

פאני

13/01/2016

תודה אתי. שאלה נוספת לגבי המתכון שמתי לב שיש רק בשכבה העליונה שימוש ב ג’לטין, אין צורך בשכבות האחרות?

foodisgood

11/01/2016

היי פאני,
בהחלט ניתן לכתוב על השכבה העליונה הלבנה.
יש לכתוב עליה רק לאחר שהעוגה התייצבה לגמרי.
ניתן לכתוב בעזרת שוקולד חלב מומס.

פאני

11/01/2016

אתי שלום לך, שאלה: האם ניתן לכתוב על השכבה הלבנה העליונה? או שצריך להכין בנוסף ציפוי? אני מתכננת להכין אותה ליום הולדת ורציתי לכתוב על החלק העליון

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00