
עוגת טריקולד (מוס שוקולד בשלושה טעמים)
על ידי המתכונים של אתי ממן עוגות
עוגת טריקולד היא עוגת היום הולדת המושלמת במיוחד לאוהבי השוקולד. עוגת מוס שוקולד מושחתת ב-3 טעמים: מריר + חלב + לבן.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
-
50 דקות
10 דקות
1 שעה
- תבנית 24
הוראות הכנה
הכנת בסיס הטריקולד
מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים קקאו וקמח.
מסדרים שקף בתוך תבנית 24 ויוצקים את התערובת לתוך התבנית. אופים כ – 7 דקות.
הכנת מוס שוקולד מריר
מעל בן מארי ממיסים שוקולד וחמאה, ממיסים קפה נמס במים רותחים, מוסיפים את הקפה לשוקולד ומערבבים.
לקערת השוקולד מוסיפים חלמונים תוך כדי ערבוב ומצננים.
מקציפים חלבונים עם סוכר, מקפלים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות.
מורחים על בסיס העוגה ומקפיאים עד להכנת המוס הבא.
הכנת מוס שוקולד חלב
ממיסים מעל בן מארי את השוקולד, ממיסים קפה נמס במים רותחים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
מקציפים שמנת מתוקה, שופכים מעט מתערובת השוקולד לתוך הקצפת וממשיכים לערבל.
מוסיפים את שאר תערובת השוקולד בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה, מורחים על העוגה ושוב מקפיאים עד לסיום הכנת המוס הבא..
הכנת מוס שוקולד לבן
מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה עם סוכר, שופכים מעל השוקולד הלבן ממתינים כ – 2 דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
ממיסים ג'לטין בכוס עם 2 כפות מים רותחים ומוסיפים לשוקולד.
מקציפים 1 שמנת מתוקה, מוסיפים חלמון וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.
מקפלים לתוך הקצפת את תערובת השוקולד, יוצקים מעל לשכבת מוס השוקולד המריר ומקפיאים לשעה .
אחרי שעה בהקפאה מוציאים את העהטריקולד המוכנה שלנו ומקשטים לפי הטעם.
מאחסנים את העוגה בקפיא עד חצי שעה לפני ההגשה.
לאוהבי עוגות שוקולד >> עוגת שוקולד ב-27 סוגים שונים!
שיתוף >>
18 דירוגים וחוות דעת
שלמה
30/09/2018
אתי חג שמח, לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת כוס מדידה אוניברסלית? אם תוכלי לעזור לי בזה אני אשמח מאוד!
רווית אלמקייס
08/02/2018
הכנתי את עוגת המוס לילדה ליום הולדת ופשוט יצא פצצה!!
נוי
18/01/2017
היי
אם אני עושה את זה בתבנית של 20
מה הכמויות?
מריה
20/10/2016
היי הכנתי את העוגה שלב שלב לפי המתכון, אבל השכבה האחרונה הלבנה קרסה לתוך השכבה של השוקולד חלב..למה זה קרה?
אביב
06/08/2016
היי הכנתי את העוגה אך היא עדיין במקפיא ועוד לא הפשרתי אותה.. אך יש לי שאלה – כשהכנתי את המוס שוקולד לבן האחרון , התערובת הסופית שיצאה לי הייתה דלילה מאוד ולא סמיכה ויציבה.. האם זה בגלל שהקצפתי יותר מידי או שככה זה אמור היה לצאת? והיא התייצבה בעוגה וקפאה רק לאחר 4 שעות בערך במקפיא
ליהי
30/07/2016
הכנתי ויצא מהמםם אבל ויתרתי על מוס אחד כי סה די הרבה זמן
לילך
10/05/2016
היי, האם אפשר להחליף שוקולד חלב בצימקאו?

08/05/2016
היי אליחי,
אפיית העוגה בתנור חם על 180 מעלות.
יש להשתמש בשקף שמתאים לאפייה.
אליחי
06/05/2016
כמה מעלות צריך לאפות את הבסיס של העוגה?
מיקה
10/04/2016
היי חייב קפה במתכון?
אילנית
14/03/2016
שקף לא נמס בתנור
מיכל
14/02/2016
היי, בדרכ מכינים ג'לטין עם מים קרים… יכול להיות שיש טעות במתכון . ממש רוצה להכין ולא בא לי לטעות . תודה 🙂
מיכל
13/02/2016
אפשר לוותר על הצימקאו?

16/01/2016
היי פאני,
אין צורך להשתמש בג'לטין בשאר השכבות.
הכוס היא כוס מדידה אוניברסלית.
פאני
13/01/2016
שאלה נוספת אתי יקרה באיזו כוס השתמשת?
פאני
13/01/2016
תודה אתי. שאלה נוספת לגבי המתכון שמתי לב שיש רק בשכבה העליונה שימוש ב ג'לטין, אין צורך בשכבות האחרות?

11/01/2016
היי פאני,
בהחלט ניתן לכתוב על השכבה העליונה הלבנה.
יש לכתוב עליה רק לאחר שהעוגה התייצבה לגמרי.
ניתן לכתוב בעזרת שוקולד חלב מומס.
פאני
11/01/2016
אתי שלום לך, שאלה: האם ניתן לכתוב על השכבה הלבנה העליונה? או שצריך להכין בנוסף ציפוי? אני מתכננת להכין אותה ליום הולדת ורציתי לכתוב על החלק העליון

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!