עוגת טריפל שוקולד וגבינה מפנקת

על ידי מתוק לי  

אם אתם בעניין של עוגות מוס / גלידה זו הולכת להיות העוגה הטעימה ביותר שלכם! ממליצה להכין אותה לאירועים מיוחדים באמת או ליום הולדת של מישהו קרוב. מתכון לעוגת טריפל שוקולד וגבינה ב-3 שכבות: בסיס כדורי שוקולד, מילוי מוס גבינה שוקולד ולסיום - גנאש שוקולד עשיר. מומלץ להכין יום מראש.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 50 דקות

    50 דקות

  • תבנית 26/26

מצרכים למתכון

לבסיס כדורי שוקולד

200 גרם פתיבר

2 כפות שוקולית

3 כפות אבקת קקאו

3/4 כוס סוכר

100 גרם חמאה

1.5 כוסות חלב

למילוי מוס גבינה ושוקולד

גביע גבינה לבנה 9 אחוז

1 אינסטנט פודינג שוקולד

1 גביע שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

שקית סוכר וניל

1/2 כוס חלב

1/4 כוס סוכר

לציפוי גנאש

2 חפיסות שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

גרידת קליפה מחצי לימון

הוראות הכנה

הכנת הבסיס כדורי שוקולד

את הפתיבר מרסקים גס, הכי טוב עם היד. מכניסים לקערה גדולה עם שאר מצרכי כדורי השוקולד ומערבבים טוב עד לעיסה אחידה.

מעבירים את עיסת כדורי השוקולד לתבנית 26 ומועכים היטב לתחתית (אני השתמשתי בכוס כדי למעוך). מעבירים את התבנית למקפיא למשך שעה.

הכנת מילוי מוס גבינה ושוקולד

בקערת מיקסר מקציפים את כל מצרכי המילוי בלי הגבינה. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת שוקולד מאוד יציבה.

מורידים למהירות נמוכה, מוסיפים את הגבינה הלבנה ומקציפים על מהירות נמוכה עד שהגבינה נבלעת למרי.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים עליה את מילוי הגבינה שוקולד המוכן שלנו. מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקפים למשך 3 שעות.

הכנת גנאש השוקולד

שופכים את השמנת לקערה (עדיף גדולה) ומחממים במיקרוגל במשך דקה בערך, תלוי במיקרו.

בינתיים שוברים את השוקולד לקוביות. כשהשמנת חמה מכניסים לתוכה את קוביות השוקולד וגרידת הלימון ומערבבים היטב עם מטרפה. מערבבים ללא הפסקה עד שמתקבל גנאש שוקולד מבריק, סמיך וללא גושים.

מצננים את הגנאש במשך 10 דקות בטמפרטורת החדר.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים על העוגה את ציפוי הגנאש, מתחילים מהאמצע ומתרחקים לקצוות, חשוב לשפוך את הגנאש באופן שווה כדי להימנע מיישור לאחר מכן.

מכסים שוב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה, לאחר שעה במקרר מעבירים למקפיא עד להגשה.

עוגה מאוד רכה שמתייצבת אך ורק במקפיא.

שתפו את המתכון >>

8 דירוגים וחוות דעת

יוסי

03/07/2017

מה הכוונה בגביע שנת מתוקה??? זה שמנת רגילה להקצפה?

גלי

12/08/2016

התחלתי להכין וכבר נתקלתי בבעיה הכנתי בדיוק כמו שכתוב (אפילו שקלתי את הפתי בר והחמאה) אבל השכבה הראשונה של כדורי השוקולד יוצאת נוזלית לגמרי! אולי 1.5 כוסות חלב זה יותר מדיי או שההוראות הכנה של לערבב הכל יחד לא נכונות?
הוספתי עוד פתי בר כדי שיהיה קצת פחות נוזלי אבל אז השכבה הזאת גבוהה מדי! לא יודעת אם שווה להכין את שאר השכבות…

foodisgood

04/04/2016

היי קשת,
מאוד לא מומלץ להפוך את העוגה הזאת לפרווה, היא תאבד מהטעם ומהמרקם.
בחרי אחת מהעוגות בעמוד הבא: מתכונים לעוגות פרווה.

קשת

03/04/2016

האם אפשר להפוך את העוגה לפרווה עם שמנת צמחית במקום רגילה ותחליף כלשהו לחמאה?

foodisgood

12/03/2016

היי אביגייל,
מדובר בגביע רגיל 250 ג’.

אביגייל

08/03/2016

גביע של 750 ?

foodisgood

11/08/2015

רינת, תודה על תשומת הלב, אכן חסר ברכיבים שמנת מתוקה, המתכון תוקן

רינת

09/08/2015

איך אמורה להתקבל קצפת מרכיבי המילוי?? לא חסרה שמנת מתוקה? או יותר חלב???

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00