טירמיסו טבעוני • קינוח קפה ושוקולד

על ידי TivonEat  , ,

קינוח מפנק לכולם - טירמיסו שוקולד וקפה טבעוני, שכבות ביסקוויטים ספוגים בקפה, קרם קשיו ושכבת קרם שוקולד שמסתתרת באמצע. קינוח קרמי שאי אפשר להפסיק לאכול.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה

    1 שעה 30 דקות

  • תבנית מלבנית (26)

מצרכים למתכון

לשכבת הביסקוויטים

250 גרם ביסקוויט (ללא גלוטן)

2 כפות קפה נמס

1 כף סוכר

3-4 כפות מים

לקרם 'קשיו-מסקרפונה'

1/2 1 כוס קשיו (250 גרם)

1/2 2 כפות קמח טפיוקה

2 כוסות חלב שיבולת שועל (ניתן להמיר בחלב סויה/שקדים/אורז או מים)

1/2 כוס סוכר חום

למילוי שוקולד

1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)

3 כפות קרם קוקוס (ניתן להמיר בחלב שיבולת שועל/סויה/שקדים/אורז)

1 כף קקאו

להגשה

1 כף אבקת קקאו

הוראות הכנה

נכין את שכבת הביסקוויטים

בקערית נמיס יחד קפה וסוכר, נערבב טוב ונניח לצינון.

נטבול כל בסקוויט בתערובת הקפה מכל צדדיו ונסדר שכבת ביסקוויטים בתחתית התבנית.

נכין את קרם ה'קשיו-מסקרפונה'

בסיר נחמם אגוזי קשיו וחלב שיבולת שועל.

נביא לרתיחה, וננמיך לאש בינונית, נבשל 20 דקות.

בבלנדר נטחן את אגוזי הקשיו ו 1/2 כוס מהחלב איתו בשלנו את הקשיו.

נוסיף קמח טפיוקה וסוכר ונעבד כ 5-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה לחלוטין.

נכין מילוי שוקולד

בסיר קטן נמיס שוקולד, קקאו וקרם קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה.

נרכיב את הטירמיסו

מעל לשכבת הביסקוויטים בתחתית התבנית נמרח שכבה אחידה מ-1/2 כמות קרם הקשיו.

נפזר שכבת שוקולד מעל שכבת קרם הקשיו.

נסדר עוד שכבת ביסקווטים.

נמרח בנדיבות עוד שכבת מילוי קשיו ומעליה עוד שכבת שוקולד.

לקראת הגשה

נקרר את הטירמיסו לחלוטין, נעטוף בניילון נצמד ונעביר להתייצבות של שעה במקרר.

נפזר אבקת קקאו בסמוך להגשה.

לשמור בקרור בכלי אטום.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00