
מתכון לפיצה מוצרלה טבעונית
על ידי TivonEat לחם ומאפים
מתכון לפיצה טבעונית עם המון גבינת מוצרלה תוצרת בית. ניחוח איטלקי אצלכם בבית. מנה מעולה לארוחת ערב לילדים ולכל המשפחה.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
15 דקות
40 דקות
55 דקות
- 8 משולשים
הוראות הכנה
הכנת בצק הפיצה
בקערה עמוקה נערבב יחדיו את כל מרכיבי הבצק היבשים.
במרכז התערובת ניצור גומה ואליה נשפוך את מרכיבי הבצק הרטובים.
נלוש את בצק הפיצה עד לקבלת כדור בצק גמיש ואחיד.
נרדד את כדור הבצק לתחתית פיצה עגולה ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
נאפה את תחתית הפיצה בתנור חם במשך 10 דקות.
הכנת גבינת מוצרלה טבעונית
לאחר השריית הקשיו נסנן מנוזלים ונעביר לבלנדר.
נוסיך לבלנדר את שאר מצרכי המוצרלה ונטחן יחדיו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
נעביר את התערובת שנתקבלה לסיר קטן ובו נבשל את התערובת על אש בינונית כדקה, נערבב ללא הפסקה.
לאחר דקה ננמיך להבה ונמשיך בערבוב בלתי פוסק כ-3 דקות נוספות.
כשהתערובת סמיכה ותחילה לקבל מרקם של גבינה מותכת נכבה את האש ונניח לצינון.
הרכבת הפיצה
נמרח על בצק הפיצה האפוי 2-3 כפות גבינת מוצרלה.
כעת נזלף על פני התוספות גבינת מוצרלה (ניתן להיעזר בשקית זילוף או כף).
מעל להכל נפזר שמרי בירה, מלח גס ופלפל.
נזלף מעט שמן זית ונאפה את הפיצה בתנור חם על 200 מעלות כ-30 דקות.