מתכון לפיצה מוצרלה טבעונית

על ידי TivonEat  

מתכון לפיצה טבעונית עם המון גבינת מוצרלה תוצרת בית. ניחוח איטלקי אצלכם בבית. מנה מעולה לארוחת ערב לילדים ולכל המשפחה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 15 דקות

    40 דקות

    55 דקות

  • 8 משולשים

מצרכים למתכון

לבצק הפיצה

2 כוסות קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית בזיליקום מיובש

1 כפית אורגנו מיובש

1 כפית שום גיבשי

3/4 כוס מים

1/4 כוס שמן זית

לגבינת מוצרלה

1/2 כוס קשיו מושרים לשעתיים (עדיף אך במקרה חירום אפשר להרתיח כ20 דקות עד שמתרכך)

1 כוס מים רותחים

1 כף מיסו לבן

1/3 2 כפות קמח טפיוקה

1 שן שום קצוצה

3/4 כפית מלח

1/2 כפית מיץ לימון סחוט

תוספות

1 גמבה

1 כוס פטריות

1 בצל סגול

1/2 כוס שמרי בירה

1 כפית שמן זית

הוראות הכנה

הכנת בצק הפיצה

נחמם תנור ל-200 מעלוץ

בקערה עמוקה נערבב יחדיו את כל מרכיבי הבצק היבשים.

במרכז התערובת ניצור גומה ואליה נשפוך את מרכיבי הבצק הרטובים.

נלוש את בצק הפיצה עד לקבלת כדור בצק גמיש ואחיד.

נרדד את כדור הבצק לתחתית פיצה עגולה ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

נאפה את תחתית הפיצה בתנור חם במשך 10 דקות.

הכנת גבינת מוצרלה טבעונית

לאחר השריית הקשיו נסנן מנוזלים ונעביר לבלנדר.

נוסיך לבלנדר את שאר מצרכי המוצרלה ונטחן יחדיו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

נעביר את התערובת שנתקבלה לסיר קטן ובו נבשל את התערובת על אש בינונית כדקה, נערבב ללא הפסקה.

לאחר דקה ננמיך להבה ונמשיך בערבוב בלתי פוסק כ-3 דקות נוספות.

כשהתערובת סמיכה ותחילה לקבל מרקם של גבינה מותכת נכבה את האש ונניח לצינון.

הרכבת הפיצה

נמרח על בצק הפיצה האפוי 2-3 כפות גבינת מוצרלה.

נפזר ירקות ותוספות לפי הטעם.

כעת נזלף על פני התוספות גבינת מוצרלה (ניתן להיעזר בשקית זילוף או כף).

מעל להכל נפזר שמרי בירה, מלח גס ופלפל.

נזלף מעט שמן זית ונאפה את הפיצה בתנור חם על 200 מעלות כ-30 דקות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00