לביבות תפוחי אדמה וירקות ללא ביצים

על ידי מיכל מבשלת טבעוני  , , , , ,

לקראת חנוכה: מתכון קל וטעים ללביבות תפוחי אדמה, ירקות וירק טבעוניות ללא ביצים שכולם אוהבים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • 15-20 לביבות

מצרכים למתכון

7-8 תפוחי אדמה קלופים

1 גזר גדול מקולף

2 זוקיני (קישואים) גדולים

2 כפות גדושות קמח חומוס

1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה (לא חובה)

מלח ופלפל לפי הטעם

2-3 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן שמיר קצוץ

הוראות הכנה

את תפוחי האדמה, הגזר והזוקיני נגרד לקערה גדולה (על פומפייה בצידה הגס) ונסחט מעט נוזלים.

נוסיף לקערת הירקות קמח חומוס וקמח תפוחי אדמה ונערבב היטב לעיסה אחידה.

נתבל במלח, פלפל, שום, פטרוזיליה ושמיר ונערבב בשנית.

נחמם מחבת טפלון קטנה עם מעט שמן זית ונשטח מעיסת הלביבות שכבה דקה, ננמיך לאש נמוכה ונמתין כ-3 דקות.

כאשר צידה התחתון של הלביבו שחום ויציב, נהפוך אותה לצד שני (אפשר להיעזר בצלחת - פשוט להניח צלחת הפוכה על המחבת, להפוך את המחבת ולהחזיר את הלביבה בחזרה למחבת).

נמתין מספר דקות נוספות עד שצדה השני של הלביבה משחים, נעביר לצלחת ונגיש לביבה חמה.

ניתן גם לאפות את הלביבות בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית, לא לשכוח לשמן גם את הצד העליון של הלביבות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00