
לביבות תפוחי אדמה וירקות ללא ביצים
על ידי מיכל מבשלת טבעוני מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים לחנוכה, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, קציצות
לקראת חנוכה: מתכון קל וטעים ללביבות תפוחי אדמה, ירקות וירק טבעוניות ללא ביצים שכולם אוהבים.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
-
20 דקות
20 דקות
40 דקות
- 15-20 לביבות
הוראות הכנה
את תפוחי האדמה, הגזר והזוקיני נגרד לקערה גדולה (על פומפייה בצידה הגס) ונסחט מעט נוזלים.
נוסיף לקערת הירקות קמח חומוס וקמח תפוחי אדמה ונערבב היטב לעיסה אחידה.
נתבל במלח, פלפל, שום, פטרוזיליה ושמיר ונערבב בשנית.
נחמם מחבת טפלון קטנה עם מעט שמן זית ונשטח מעיסת הלביבות שכבה דקה, ננמיך לאש נמוכה ונמתין כ-3 דקות.
כאשר צידה התחתון של הלביבו שחום ויציב, נהפוך אותה לצד שני (אפשר להיעזר בצלחת - פשוט להניח צלחת הפוכה על המחבת, להפוך את המחבת ולהחזיר את הלביבה בחזרה למחבת).
נמתין מספר דקות נוספות עד שצדה השני של הלביבה משחים, נעביר לצלחת ונגיש לביבה חמה.
ניתן גם לאפות את הלביבות בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית, לא לשכוח לשמן גם את הצד העליון של הלביבות.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!