
רטטוי ירקות: תבשיל מהמטבח הצרפתי
על ידי Nino - מטבח אומנותי מנות ראשונות, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, סלטים וירקות
מתכון מעולה לרטטוי ירקות - תבשיל חורפי קלאסי מהמטבח הצרפתי. מקורו בחבל פרובאנס הצרפתי.עכשיו גם במטבח שלנו.
- זמן עבודה: 35 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 20 דקות
-
35 דקות
2 שעות 45 דקות
3 שעות 20 דקות
- 5 מנות
מצרכים למתכון
לרוטב
לירקות
לתיבול
הוראות הכנה
לקלות את הפלפלים על האש או לצלות בתנור. להכניס לשקית ניילון ולסגור, זה יקל על הקילוף. להוציא גלעינים ולקלף את הפלפלים ולקצוץ.
במחבת ווק מחומם היטב להוסיף 2 כפות שמן זית, להוסיף בצל ולערבב תוך כדי טיגון עד הזהבה קלה.
להוסיף גזר ופלפלים, לערבב, להשאיר כמה דקות על אש נמוכה ואח״כ להוסיף עגבניות.
להשאיר על האש ולערבב מידי פעם עד לריכוך, לפחות 40 דקות.
להעביר את כל התערובת לתבנית עגולה בקוטר 24 בערך.
בזמן שהירקות מתבשלים להתחיל בפריסת הירקות - לפרוס דק את החצילים הקישואים והעגבניות.
לסדר מעל התערובת של הירקות המבושלים את הירקות הפרוסים בסדר שווה - חציל, עגבנייה ו 2 סוגי הקישואים ושוב באותו הסדר.
בקערה לחוד לקצוץ חופן פטרוזליה להוסיף 3 כפות שמן מלח פלפל שחור גרוס ו 4 שיני שום כתושות. לערבב ולהוסיף מעל כל הירקות את תערובת הפטרוזליה. בדרך כלל מוסיפים טימין וגם בזיליקום לכל מי שאוהב אצלי מעדיפים עם פטרוזליה.
לעטוף הכל בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום של 170 מעלות לשעתיים בערך.
לאחר שעה וחצי להוריד את נייר הכסף בכדי שהתבשיל יקבל צבע יפה ושזוף יותר.
מאת - ''מטבח אומנותי''
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!