רטטוי ירקות: תבשיל מהמטבח הצרפתי

על ידי Nino - מטבח אומנותי  , , ,

מתכון מעולה לרטטוי ירקות - תבשיל חורפי קלאסי מהמטבח הצרפתי. מקורו בחבל פרובאנס הצרפתי.עכשיו גם במטבח שלנו.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 20 דקות
  • 35 דקות

    2 שעות 45 דקות

    3 שעות 20 דקות

  • 5 מנות

מצרכים למתכון

לרוטב

1 בצל גדול קצוץ

2 פלפלים אדומים

2 כפות שמן זית

1 פלפל כתום גדול

1 פלפל ירוק

1 פפריקה אדומה מתוקה

2 גזרים (אפשר לוותר)

4 עגבניות חלוטות וקצוצות

ו כמה עלי סלרי קצוצות

2 שיני שום

מלח

לירקות

חציל גדול וארוך

2 קישואים ירוקים (זוקיני)

2 קישואים צהובים

3 עגבניות תמר

לתיבול

חופן פטרוזליה

3 כפות שמן

מלח ופלפל שחור גרוס

4 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

לקלות את הפלפלים על האש או לצלות בתנור. להכניס לשקית ניילון ולסגור, זה יקל על הקילוף. להוציא גלעינים ולקלף את הפלפלים ולקצוץ.

במחבת ווק מחומם היטב להוסיף 2 כפות שמן זית, להוסיף בצל ולערבב תוך כדי טיגון עד הזהבה קלה.

להוסיף גזר ופלפלים, לערבב, להשאיר כמה דקות על אש נמוכה ואח״כ להוסיף עגבניות.

להשאיר על האש ולערבב מידי פעם עד לריכוך, לפחות 40 דקות.

להעביר את כל התערובת לתבנית עגולה בקוטר 24 בערך.

בזמן שהירקות מתבשלים להתחיל בפריסת הירקות - לפרוס דק את החצילים הקישואים והעגבניות.

לסדר מעל התערובת של הירקות המבושלים את הירקות הפרוסים בסדר שווה - חציל, עגבנייה ו 2 סוגי הקישואים ושוב באותו הסדר.

בקערה לחוד לקצוץ חופן פטרוזליה להוסיף 3 כפות שמן מלח פלפל שחור גרוס ו 4 שיני שום כתושות. לערבב ולהוסיף מעל כל הירקות את תערובת הפטרוזליה. בדרך כלל מוסיפים טימין וגם בזיליקום לכל מי שאוהב אצלי מעדיפים עם פטרוזליה.

לעטוף הכל בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום של 170 מעלות לשעתיים בערך.

לאחר שעה וחצי להוריד את נייר הכסף בכדי שהתבשיל יקבל צבע יפה ושזוף יותר.

מאת - ''מטבח אומנותי''

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00