מאפי שמרים במילוי ירקות קלויים, פסטו וגבינות

על ידי מירי זורגר (שפית מקצועית)  ,

מתכון מיוחד, מרשים וטעים מאוד למאפה שמרים יפהיפה במילוי ירקות קלויים (אנטיפסטי) מאפה שיכול לשמש כמנה ראשונה מרשימה לחגים ולשבתות. מתאים לראש השנה שמתקרב.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 1 שעה

    25 דקות

    1 שעה 25 דקות

מצרכים למתכון

לבצק

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

קובית שמרית

2 כוסות חלב

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

100 גר' חמאה

למלית

מבחר ירקות לפי בחירה (קישואים, חצילים, פלפלים, בצל, גזר ועוד..)

200 גר' גבינת קשקבל

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

כ-5 כפות גדושות רוטב פסטו (למריחה)

לציפוי

2 ביצים טרופות

אופציה לציפוי מיוחד

1 כוס שומשום לבן

1 כוס שומשום חום

1 כוס שומשום שחור

1 כוס גרעיני חמנייה

1 כוס גרעיני דלעת

הוראות הכנה

את הירקות שבחרנו נפרוס ונקלה בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל עד להשחמה יפה.

נכין את הבצק ע"י לישת של מצרכי הבצק לכדי בצק רך ונעים. נכסה את הבצק ונניח להתפחה להכפלת הנפח.

נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק נרדד על משטח העבודה ונחתוך לריבועים.

בכל ריבוע נמרח מעט רוטב פסטו, נפזר ירקות וגבינות ונסגור את הריבועים מהצדדים פנימה.

נשמן תבנית שקעים ונניח בכל שקע מאפה אחד, נבריש בביצה ונפזר תערובת ציפוי מיוחדת (לא חובה).

נאפה את המאפים בתנור חם על 180 מעלות עד להשחמה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00