
מתכון לבייגלה מקמח מלא
על ידי כרמית מ. דהאן לחם ומאפים, מתכונים בריאים
מתכון לבייגלה שכל כולו 100 אחוז קמח מלא. את הבייגלה ניתן להגיש עם מבחר גבינות וסלטים לארוחת ערב בריאה וטעימה. ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
45 דקות
20 דקות
1 שעה 5 דקות
הוראות הכנה
בקערת המיקסר נפורר את השמרים ונוסיף חלב. נערבב היטב עד להמסה מוחלטת של השמרים.
נוסיף למיקסר קמח מלו וסוכר ונתחיל בלישה.
נוסיף גם ביצה ושמן ונלוש עד לקבלת בצק אחיד.
כשהבצק מתאחד נוסיף לו את המלח ונלוש עוד קצת.
נשמן מעט את הבצק ונתפיח במשל 3/4 שעה.
נרפד תבניות בנייר אפייה, ניצור מהבצק כדורים קטנים בגודל של כדור טניס. בכל כדור נעשה חור במרכז ונעצב צורה של בייגל.
נסדר את הבייגלה על נייר אפייה , נשמור על רווחים גדולים כדי למנוע מהבייגלה להידבק זה אל זה.
נבריש בביצה טרופה ונפזר מה שאוהבים מעל לבייגלה. נניח ל-20 דקות מנוחה.
נאפה את הבייגלה בחום של 200 מעלות במשך 20 דקות.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
משה
03/02/2016
מצויין
טעם עשיר ממליץ להוסיף עוד טיפה מלח

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!