מתכון לבייגלה מקמח מלא

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

מתכון לבייגלה שכל כולו 100 אחוז קמח מלא. את הבייגלה ניתן להגיש עם מבחר גבינות וסלטים לארוחת ערב בריאה וטעימה. ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 45 דקות

    20 דקות

    1 שעה 5 דקות

מצרכים למתכון

25 גרם שמרים טריים

3.5 כוסות קמח מלא קל

1.5 כוסות חלב פושר או מים קרים

1 כף סוכר

1 ביצה

1/4 כוס שמן

1 כף מלח

מעל לבייגלה

ביצה טרופה

שומשום

גרעיני דלעת וחמנייה

פרג טחון

מלח גס

הוראות הכנה

בקערת המיקסר נפורר את השמרים ונוסיף חלב. נערבב היטב עד להמסה מוחלטת של השמרים.

נוסיף למיקסר קמח מלו וסוכר ונתחיל בלישה.

נוסיף גם ביצה ושמן ונלוש עד לקבלת בצק אחיד.

כשהבצק מתאחד נוסיף לו את המלח ונלוש עוד קצת.

נשמן מעט את הבצק ונתפיח במשל 3/4 שעה.

נרפד תבניות בנייר אפייה, ניצור מהבצק כדורים קטנים בגודל של כדור טניס. בכל כדור נעשה חור במרכז ונעצב צורה של בייגל.

נסדר את הבייגלה על נייר אפייה , נשמור על רווחים גדולים כדי למנוע מהבייגלה להידבק זה אל זה.

נבריש בביצה טרופה ונפזר מה שאוהבים מעל לבייגלה. נניח ל-20 דקות מנוחה.

נאפה את הבייגלה בחום של 200 מעלות במשך 20 דקות.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

משה

03/02/2016

מצויין
טעם עשיר ממליץ להוסיף עוד טיפה מלח

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00