מתכון לסבאיה (סבייה) • מאפה תימני

על ידי המתכונים של אורנה ועלני  

מתכון משודרג למאפה התימני המוכר סבאיה (או סבייה), מאפה שמרים עם גבינה שניתן להכין בכל בית. מעולה לארוחת בוקר שבת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 30 דקות

    40 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 5-7 סועדים

מצרכים למתכון

קילו קמח לחם

3 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כפית שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

200 גרם חמאה או מחמאה מומסת

200 גרם גבינה צהובה

הוראות הכנה

לקערת המערבל מנפים קמח ומוסיפים סוכר, שמרים ומים בהדרגה תוך כדי ערבוב.

לשים את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק.

מניחים את הבצק מכוסה במגבת ל-10 דקות מנוחה.

לשים את הבצק שנית ומחלקים ל-10 כדורים, מכסים ומניחים לחצי שעה נוספת (הבצק לא תופח).

משמנים תבנית פיירקס בינונית, מרדדים את הכדור הראשון לגודל התבנית, מורחים שכבת חמאה ומפזרים גבינה צהובה.

ממשיכים כך עם שאר הכדורים - רידוד, חמאה וגבינה, מסיימים עם שכבת בצק.

מורחים עם שכבת הבצק האחרונה ביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור חם על 180 מעלות עד להבה.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט וטורפים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00